Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Karry med svinekød

Karry med svinekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : boffi69

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.nakkefilet - nakkekoteletter eller svinemørbrad
2 ds.kokosmælk 18-20% fedt, ca. 8 dl
10 limeblade
0.5-1 spsk.grøn karrypasta
3-4 spsk.fishsauce
1-2 spsk.palmesukker eller rørsukker
20 ærte-auberginer
6 æbleauberginer
20-30 bladeaf sød thaibasilikum
 
 Pynt:
 Evt.rød chili i skrå skiver grønne chili og blade af thaibasilikum
 
 Tilbehør
3-4 dl.jasminris
 
Opskrift:
Skær kødet i ens tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Kog risene.

Skum ca. 3 dl tyktflydende creme øverst af kokosmælken - dvs. den skal ikke rystes før brug. Kom de 3 dl creme i en gryde eller sauterpande. Lad det koge under omrøring til meget af væsken er fordampet, og fedtet skiller. Riv stænglen af limebladene, rul dem som cigarer og skær dem i meget tynde strimler. Kom karrypasta, kødet og limeblade i gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt resten af kokosmælken, fishsauce, sukker og ærte-auberginer og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt æble-auberginer skåret i kvarte og lad det koge yderligere 5 minutter før det smages til. Vend snittet thaibasilikum i.

Tips:

Tips! Limeblade kan købes frosne i specialforretninger. Hvis der bruges tørrede limeblade skal de knuses i små stykker. Ærte - og æble-auberginer og sød thaibasilikum kan købes i specialforretninger.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 7973 gange,
og udskrevet 55 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu