Kylling med 50 fed hvidløg

Kylling med 50 fed hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse)

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : Hans

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
4-6 kyllinglår
50 hele fed pillede hvidløg
 olie og margarine til stegning
 salt
 peber
1 flutes i 2-3 cm skiver
 
 Tomatsalat:
6-7 modne tomater i skiver
1 spsk.finthk. løg
1 spsk.finthk. persille
 
 Marinade:
3 spsk.olivenolie
1 spsk.vineddike
1 tsk.tørret estragon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Start med marinaden til tomatsalaten, som blandes og hældes over tomatskiverne, der er taglagt i en flad skål og drysset med løg og persille. stilles køligt til senere.

Kyllingelårene gnides med salt og peber og brunes godt i en gryde. herefter tilsættes de mange hvidløgsfed, låg lægges på, der skrues ned, og retten står og småkoger i ca. 1/2 time, så er hvidløgene bløde og smørbare.

Mens det koger ristes flutes skiverne på en brødrister eller tør pande.

Tips:

Spises ved at man smører de bløde hvidløg på fluten der spises som tilbehør til kylling og tomatsalat. Glem ikke at rødvin er sundt for krop og sjæl. Velbekomme!


karakterer:
Opskriften er vist 9244 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tue Lütken  -  2015-08-30 16:46:12
Det er en ret jeg har lavet i 100 år - og i 100 varianter. Jeg lærte grundpillerne af Lars Bennicke, som er en forrygende kok. Retten kan udviddes i det uendelige - og frem for alt kan du nå frem til en fond, som rækker næsten til Hurtigkarl - og de der er værre - hvis du arbejder lidt med spildet fra havehøsten: Gullerodstoppe, løgtoppe - i det hele taget alle de skærerester vi efterlader os - ned i stegegryden med dét, før kyllerylle kommer i, og gerne sammen med lidt afskær af den hele bacon, så vi fisker røgen. Skulle der være nogle rester i form af griseribben, kyllingevinger, marvstykker fra kylling og gris -osv. Og måske, fra osteanretningen i går, lidt vindruer eller appelsin (ikke for meget) vil det prikke. Det jeg egentlig ville sige ér, at hvis man tilhører de ivrige, som laver deres egne hvidløg, skal man tænke på, at der virkelig er 'nosser' i de hjemmelavede! Ellers vil jeg bare sige, at alt det "afffald" som folk normalt smider ud, blancherer du, eller bruner, alt efter farven på sovsen i så lang tid du har tid til - og smid bare lidt på undervejs, bare ikke fiskerester! Derefter overhældes de barsk brunede kyllingedele, med den fond du lige har smedet - og det simrer til dyret er mørt, sammen med de 50/100 fed hvidløg. Vi har ikke talt om salt og pebber; Men det er jo lissom valget af babysitter - skide svært - - - på grund af at menneskenes individuelle forhold til alt fra knive til kasseroller bevæger sig flydende. Prøv iøvrigt at lave hvidløg selv; Der er virkelig kræfter til stede - og du slipper for alt det pjat med den grønne spire, som skal bekæmpes når man arbejder med de udenlandske hvidløg. God appetit - og undskyld at sekretæren spiser for sig selv, imorgen - hvis du bruger hjemmedyrkede.

Anita  -  2012-09-23 11:50:10
Man mørker jo slet ikke alt den hvidløg, og vi har efterhånden opgraderet dem til 100 fed, for det er lækkert. UMMM !!!

Henrik  -  2010-11-25 11:08:17
virkelig spænnende og forbavsende mild i smagen, når man tænher på al det hvidløg