Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hakket kylling i tomat-kokos

Hakket kylling i tomat-kokos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Søren

Indsendt :


Hakket kylling i tomat-kokos, billede 4 Hakket kylling i tomat-kokos, billede 1 Hakket kylling i tomat-kokos, billede 2 Hakket kylling i tomat-kokos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 ds. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Gurkemeje, stødt
Chili, stødt
   
Opskrift:
Start hele processen som skulle du lave en kødsovs.

Varm olien op i en stor gryde, mens du snitter løg og preser hvidløg. Når olien er varm, skal begge typer løg smides i. Steg i ca. 4-5 min. ved næsten fuld varme.

Derefter tilføjes kødet. Steg det hele indtil der ikke er noget lyserødt kød. Det kan være du er nødt til at hakke lidt i kødet med din grydeske undervejs. Hakket kyllingekød hænger ofte mere sammen end oksekød.

Tilsæt derefter både kokosmælk, koncentreret tomatpuré og de hakkede tomater. Rør rundt og tilføj ca. 1 spsk. gurkemeje (smag selv til). Juster smagen med chili, salt og peber.
Lad det hele stå og simre mens pastaen eller risene koger.

Server det derefter ovenpå ris eller pasta.

Tips:

Personligt foretrækker jeg at spise den til ris. Enten Jasminris eller Basmati ris. Retten er også fin hvis man er alene, da man nemt kan fryse små portioner ned i poser.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 69601 gange,
og udskrevet 1325 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6340 (1509 kcal)
KJ pr. Pers. 1585 (377 kcal)
Vægt ialt 1608 gram
Vægt pr. Pers. 402 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 394 KJ (93 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marie  -  2020-05-12 21:54:32
Super lækker! Jeg lavede dobbeltportion (8personee), puttede 300 gr blomkålsris i og kun 1 ds kokosmælk (skulle bruge to til dobbelt portion iflg opskrift). Super lækkert. Istedet for chili puttede jeg en teskefuld sambal oelek i.

Lone  -  2015-09-07 20:00:55
Lækker ret, men kan sagtens krydres lidt mere. Meget velegnet til at fryse, da den bliver omend endnu bedre af det. Server med masser af dampede grøntsager.

  -  2014-10-02 19:32:07
Jeg har lige lavet denne ret til aftensmad. Hold da k... den er lækker. Det er ikke sidste gang vi har fået den. Den kan vi anbefale med et stort 10 tal.

Susanne40  -  2011-02-06 15:08:05
Kokosmælken gør at sovsen bliver lækker cremet. Smager ikke af så meget, så put et par hønse-buillonterninger i! Næste gang vil jeg svitse nogle hakkede grøntsager og komme i også. (Gurkemeje = 1 spsk. Chili = ½ tsk.)

Susanne40  -  2011-02-04 18:05:43
Kokosmælken gør at sovsen bliver lækker cremet. Smager ikke af så meget, så put et par hønse-buillonterninger i! Næste gang vil jeg svitse nogle hakkede grøntsager og komme i også. (Gurkemeje = 1 spsk. Chili = ½ tsk.)