Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Poisson Gratines

Poisson Gratines, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Fisk:
600 g.torskefilet
 
 Bechamel
5 dl.sødmælk
50 g.smør
50 g.hvedemel
 Salt
 Peber
 Muskat
 
 Kartoffelmos:
1000 g.kartofler
100 g.smør
5 æggeblommer
 Salt
 Peber
 Olivenolie
 Rasp
1 håndfuld revet parmesan
4-8 fedhvidløg
4 Laurbærblade
4-8 timiankviste
 
 Tatarsauce:
8 spsk.Majonæse
3 spsk.Finthakkede cornichoner
1 tsk.Dijonsennep
1 spsk.Finthakket persille
2 spsk.Finthakket kapers
1 spsk.Finthakket løg
1 spsk.Finthakket purløg
 Salt
 Peber
 Citronsaft
 
Opskrift:
Lun mælken i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde, og tilsæt melet mens der piskes. Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, så det tykner og giver en dejlig bechamel. Lad den koge ved svag varme i ca. 5 minutter under omrøring. Køl bechamelsaucen lidt af og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Skær torsken i grove stykker og vend dem med bechamel.

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne møre i vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt smørret, og smag til med salt og peber. Rør det hele godt sammen, til det danner en lind mos, og rør æggeblommerne i til sidst.

Smør et fad eller pande med smør og drys med rasp. Fordel fisken med bechamel i bunden, og bred kartoffelmosen ud på tippen. Skal det være ekstra dekorativt, fordeles kartoffelmosen på toppen med en sprøjtepose. Dryp med olivenolie, og drys med rasp og parmesan. Stik hvidløgsfed halvt ned i mosen, og pynt med kviste af frisk timian og laurbærblade.

Bag retten i ovnen ved 180 grader C i ca. 30 minutter til den er gennemvarm. Imens forberedes tatarsaucen.

Tatarsauce:
Bland alle ingredienserne sammen og smag saucen til med salt, peber og citronsaft.

Servering:
Tag fadet ud af ovnen, og server retten fra fadet med grøn salat og tatarsauce.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3857 gange,
og udskrevet 63 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu