Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































langtidsstegt lammekølle (stegeso)

langtidsstegt lammekølle (stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : cjp

Indsendt :


langtidsstegt lammekølle (stegeso), billede 4 langtidsstegt lammekølle (stegeso), billede 1 langtidsstegt lammekølle (stegeso), billede 2 langtidsstegt lammekølle (stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
8 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
6 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 kviste Timian, tørret
10 dl. Kalvebouillon brun 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg Lammekøllen ned i stegesoen og tilsæt Rødvinen, gerne en kraftig en, læg resten i og tilsæt vand og fond.

Lammekøllen skal have 4 timer på 100 grader C. alm. ovn, derefter 2 timer på 125 grader C. alm. ovn og 1 time på 150 grader C. alm. ovn, de sidste 15 minutter må låget gerne tages af.

Tips:

Spises til kartoffelmos


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 34675 gange,
og udskrevet 645 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5506 (1310 kcal)
KJ pr. Pers. 1376 (327 kcal)
Vægt ialt 3849 gram
Vægt pr. Pers. 962 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 143 KJ (34 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 2.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2012-03-09 19:38:49
Og så er det jo forøvrigt den store stegeso man skal have fat i.

Per  -  2012-03-09 19:08:04
Der står ikke noget om evt. sovs, men vi valgte at sigte væden fra fadet og koge den ned i en gryde, jævne den med smørbolle. Kødet bliver dejligt mørt.