Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kogt kalvebryst med peberrodssovs

Kogt kalvebryst med peberrodssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet uden peberrod

Indsendt af : husmoderen

Indsendt :


Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 4 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 1 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 2 Kogt kalvebryst med peberrodssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalvespidsbryst
 vand
2-3 gulerødder
0.25 knoldselleri
1 persillerod
 porretoppe
1 løg
1 timiankvist
2 laurbærblade
 salt
1 tsk.peberkorn
 
 Sovs:
 mælk
 evt.melbolle
 suppe fra kødet
 citronsaft
 sukker
 revet peberrod
 
Opskrift:
Kødet dækkes med vand, bringes i kog og skummes. Der tilsættes salt, peberkorn, grøntsager og kryddderurter.
Simrer under låg ca. 2 timer.

Kødet tages op og sovsen tilberedes:
Noget af den afsiede suppe koges lidt ind og koges op med enten madlavningsfløde eller mælk og maizena.
Når den er tilpas jævn tilsættes lidt citronsaft og (rør)sukker efter smag og smages til med salt og peber. Når sovsegryden er taget af "blusset", irøres revet peberrod eller - som vi gør det - serverer peberroden i en skål ved siden af, så man selv kan bestemme, hvor "stærk" sovsen skal være.

Tips:

Da retten er lidt "bleg", serverer vi altid lidt "kulørte" grøntsager til, f. eks. gulerødder, rosenkål, porrer eller broccoli til. Det er jo en smagssag, hvor meget peberrod, man ønsker i sovsen, men her i huset kan vi godt lide, at sveden springer på panden og næsen løber! Retten fik jeg i mit barndomshjem - med en sønderjysk far og en færøsk mor, så jeg ved egentlig ikke, hvor den stammer fra! Og jeg har også "moderniseret" den lidt. Det er en "herreret".


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 93059 gange,
og udskrevet 1092 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-04-24 18:37:02
Lige som min mormor lave det 😍

Alicja  -  2019-04-07 16:52:54
De smagte rigtigt godt.super opskrift 😀

Vibeke  -  2018-09-10 08:27:39
Det glæder mig at se opskrift på gammeldags peberrodsSOVS og samtidig sammenhæng mellem suppen og ret nummer 2 kalvespidsbryst kartofler og skøn Sovs. Det var lige sådan min mor fra 1930 lærte mig- jeg skulle bare lige genopfriske og lave den ret mine visne børn elsker. Tak

Mette  -  2016-02-21 19:06:02
Der står ikke hvormeget peberrod

bente rørbye  -  2015-12-20 04:42:31
Det er som jeg husker det som barn mums

Annis Mad  -  2013-09-13 13:12:09
den smagte godt