Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bondefad

Bondefad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : McEspersen

Indsendt :



Ingredienser:
12-15 skiverbrystflæsk
1 peberfrugt
8 kartofler (afhængig af størrelse)
0.5 bakkecherrytomater
0.25 fennikel
0.5 bakkefriske champignon
2 fedhvidløg
1 dl.rødvin
 lidtmargarine
 
Opskrift:
Bank sværen (og KUN sværen) med en kødhammer. Brun flæsket på en pande i ganske lidt margarine. Tag kødet op når det er brunet. Tilsæt mere margarine og hæld de skiveskårne champignon på panden. Når de begynder at tage lidt farve tilføjes rødvin ved god varme. Vend svampene i vinen nogle få minutter. Hældes på en tallerken. Hvis ikke al væden er dampet væk, kasseres væden. Skær kartoflerne i tynde skiver. Jeg foretrækker at beholde skrællen på kartoflerne, men de kan evt. skrælles, hvis man ikke bryder sig om dette. Snit hvidløg og fennikel fint og skær peberfrugten i skiver. Nu stilles kartofler, flæsk og peberfrugt "taglagt" i et let smurt ovnfast fad. Champignon, tomater, fennikel og hvidløg fordeles jævnt i retten. Salt og peber kværnes over retten. Små klatter margarine fordeles over retten. Stilles i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre og gerne lidt sprøde i kanten.

Tips:

Serveres med et godt groft brød - og evt. en skål salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4769 gange,
og udskrevet 69 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu