Hollandsk stampot med spinat

Hollandsk stampot med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : May

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750-1000 g.kartofler gerne melede
2-300 g.friske spinatblade eller frossen gerne flødespinat (optøet)
 evt.lidt mælk til at samle retten
 salt
 peber
 revet ost
1 pk.røgede bacontern
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og kog disse møre. Samtidig steges baconternene.
Hæld vandet fra kartoflerne og "stamp" disse enten med en gammeldags kartoffelstamper eller med en gaffel. (skal ikke moses helt. Der skal være bid i)
Tilsæt spinaten og lad retten snurre lidt over lav varme.
Tilsæt de ristede bacontern og lidt af stegefedtet for smag. smag til med salt og peber.
Slutteligt tilsætter du den revne ost som røres godt rundt i retten.

Tips:

I Holland spises denne gammeldags bonderet med et stykke kogt røget spæk og en rookworst. Pølsen er fantastisk til retten pga. sin salte smag. Herhjemme er det en Bratwurst på glas, der minder mest om Rookworst.

En rigtig dejlig vinterret, der fylder godt i maven.

Selv børn kan spise spinat, når man kalder retten "grøn kartoffelmos"

Eet smakelijk





karakterer:
Opskriften er vist 5200 gange,
og udskrevet 81 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu