Crème Brulée 06

Crème Brulée 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sif drost

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
7 æggeblommer
140 g.sukker
2 vanillestænger
2.5 dl.sødmælk
7 dl.piskefløde
 lyst fint rørsukker kaldet Cassonade
 
Opskrift:
Skrab kornene ud af vanillestængerne og bland det med sukker og æggeblommer. Rør det langsomt og stille sammen med et piskeris, til det bliver hvidt. Det skal ikke skumme, derfor bruges ikke elpisker.

Rør mælken og til sidst fløden i. Lad cremen hvile 1 time, der må ikke røres!

Fjern det skum der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen!) Fordel cremen i lave skåle (1 1/2 -2cm) så cremelaget ikke bliver for højt, og bag cremen i ovnen ved ca. 90° til den er næsten stiv. Mærk med en finger, cremen skal "skælve" og stadig virke næsten flydende i midten.

Brug ikke varmluft, det giver "skorpe".

Køl helt af. Drys et tyndt lag sukker over og stil under grill, til det smelter/karameliserer. Det er vigtigt, men vanskeligt, at det tynde sukkerlag bliver til helt sprød karamel uden at cremen bliver varm. Til dette brug anvendes normalt en lille gasbrænder. Desserten serveres med lidt frugt til.


Beskrivelse:
Se kokken farvorit Creme Brulle

karakterer:
Opskriften er vist 5910 gange,
og udskrevet 93 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu