Kyllingetagine med safran

Kyllingetagine med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : JA!!

Indsendt af : Sif

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling (ca. 2½ kg)
200 g.finthakket løg
1 kg.modne tomater el. 1.2 kg flåede tomater på dåse
 Skræl af 1 citron
1 spsk.finthakket ingefær
2.5 spsk.Sri Lanka-kanel, friskkværnet
5 hele kardemommekapsler
0.125 tsk.safrantråde, lagt i blød i 1 spsk. kogende vand
5 dl.koldt vand
 evt.1.5 kg. kartofler
 Havsalt
 Friskkværnet sort peber
 Flydende honning
 
Opskrift:
Hak løg fint og tomater groft. Skær skallen af citronen, det indvendige hvide må godt komme med, og hak den fint. Hæld alle ingredienserne (undtagen honning) i en stor gryde (5-6 liter). Bring det hele i kog. Læg låg på og kog stille og roligt i 1- 1¼ time, mens kyllingen vendes og drejes undervejs.

Når kyllingen er mør, tages den op og deles i 6-8 stykker. Alternativt tages kødet af benene. Kog saucen ind, til den er tyk og tæt. Tilsæt evt. skrællede kartofler skåret i kvarter, og kog dem møre i saucen. Smag til med havsalt, friskkværnet sort peber og honning. Tilsæt de kogte kyllingestykker og kog videre i et par minutter. Server taginen med ris, bulgur, kogte kartofler eller rodfrugter.



Tips:

Det er bare så lækkert!! Hvis nogen af jer ved hvordan man sætter billeder ind af retter må i godt skrive det i kommentaren så er i søde :-) på forhånd tak!





karakterer:
Opskriften er vist 5037 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu