|
| | En stor tallerken kolde, kogte kartofler En stor tallerken kolde, kogte kartofler | | | fedt spæk fedt spæk | 1 | | lille løg1 lille løg | | lidt | sukker lidt sukker | | | salt salt | | | kardemomme kardemomme | 4 | | hele æg4 hele æg | | | hvedemel hvedemel | | | Evt. lidt mælk Evt. lidt mælk | | | |
| |
En stor tallerken kolde, kogte kartofler, fedt spæk, et lille løg, lidt sukker, salt, kardemomme, 4 hele æg, hvedemel. Evt. lidt mælk.
En tallerken kolde, kogte kartofler rives. 5 à 6 stykker fedt spæk skæres i ganske små firkanter og steges i en gryde, et lille løg pilles og hakkes meget fint og kommes i gryden, når flæsket omtrent er stegt. De stegte løg og fedtet hældes i gryden med de revne kartofler, det hele blandes med lidt sukker, salt og kardemomme og 4 hele æg. Til sidst røres hvedemel i til det bliver en fast dej. Der kan tilsættes lidt mælk, hvis kartoffelmassen bliver for tør. Der formes nu nogle store boller, som koges i vand tilsat lidt salt. Serveres med sveskesauce.
|