Græsk Mousaka på den fede måde

Græsk Mousaka på den fede måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rasmus Kristensen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
500 g.pillet løg
40 g.margarine
2-4 fedhvidløg
3 tsk.sukker
2-2.5 tsk.tørret rosmarin (ca. 1 tsk. frisk)
140 g.tomatpure koncentrat
1000 g.skrællede kartofler
2 æg
5 dl.sødmælk/fløde
50-100 g.revet ost.
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hak løg og svits dem i en gryde. brun kødet og tilsæt tomatpure, hvidløg, rosmarin, sukker, salt og peber. Lad det simre i ca. 5 min og tilsæt 1 dl. vand og lad simre ca. 5 min. Husk at smage til.

Skær kartoflerne i skiver. Fordel halvdelen i bunden af et smurt ildfast fad. Hæld ca. 2½ dl. mælk/fløde med ca. ½ tsk. salt over. Kom kødblandingen over og dæk med resten af de skiveskåret kartofler.

Pisk 2 æg og ca. 2½ dl. mælk/fløde tilsat ca. ½ tsk. salt og hæld det over kartoflerne og drys osten over.

Sættes i ovnen ved 180 grader (varmluft. Over/under varme ca. 200 grader) i ca. 45 min.

Serveres med salat og flutes.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 14992 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Momse  -  2013-05-24 12:28:00
Det har altså ikke noget med græsk mousaka at gøre, når der anvendes kartofler. Til den ægte græske mousaka bruges skiveskårne auberginer, der er pandestegt eller stegt i ovn efter at være penslet med olie og drysset med lidt salt. Kanelsmagen, som nogen foretrækker, må være fra den del af landet, der er tæt på Tyrkiet, hvor man er meget glad for kanel i maden. Her i huset foretrækker vi auberginerne, som har en dejlig smag, dog uden kanel!