Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nøddetrekanter

Nøddetrekanter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Nøddetrekanter, billede 4 Nøddetrekanter, billede 1 Nøddetrekanter, billede 2 Nøddetrekanter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
60 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
190 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Mazarinmasse:
125 gram Ren rå marcipan
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Nøddemasse:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Glukosesirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Hasselnøddeflager
   
  Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bund:
Alle ingredienserne æltes sammen til en fast dej. Dejen trykkes ud i en bradepande ca. 23x33 cm.

Mazarinmasse:
Marcipanmasse og sukker æltes sammen med halvdelen af smørret til der ikke er nogle klumper Resten af smørret røres i, ægget røres i lidt efter lidt.

Mazarinmassen bredes ud på bunden, og bages 15-20 minutter ved 210 grader C. alm. ovn. Kagen skal være lysebrun og mærkes fast på overfladen.

Nøddemasse:
Smør, glucose og sukker koges op og koger til det er brunt, men selvfølgelig ikke brændt. Rør regelmæssigt i det mens det koger

Piskefløden tilsættes – pas på det kan godt sprøjte – og massen koges op igen mens der røres godt

Nøddeflagerne tilsættes og blandes godt rundt i massen.

Nøddemassen fordeles i et ca. 3 mm. tykt lag over hele kagen, og den bages færdig 5-10 ved 210 grader C. alm. ovn.

Kagen køles af og skæres i trekanter som pensles med smeltet chokolade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 75550 gange,
og udskrevet 1248 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 29101 (6928 kcal)
KJ pr. stk. 2910 (692 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. stk. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1959 KJ (466 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 30.8 gram
Kulhydrat 43.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annie D.   -  2019-03-13 18:45:24
De smager himmelsk, og er ret nemme at lave. Tak for denne dejlige opskrift.

poul w  -  2018-08-04 16:17:46
ja de kan med held fryses

  -  2016-06-29 12:26:49
Jeg brugte almindelig sirup i stedet, og det virkede helt ubeklageligt :)

  -  2013-11-24 11:07:29
Kan man bruge alm. sirup i stedet for glucose?

  -  2013-06-24 21:31:38
Kan de fryses??? akut spørgsmål da det er til en fest og ville være så fedt jeg kunne lave dem nu og så tage den op om 3 uger

Thor  -  2011-07-26 23:11:21
Virkelig lækre...! Tidskrævende, men Mums.. :)

Sara  -  2011-04-04 20:02:28
Kan de fryses?

dorte l  -  2011-03-14 15:53:49
de er rigtig gode guf