Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Solbærgelato - Solbær gelato

Solbærgelato - Solbær gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Solbærgelato - Solbær gelato, billede 4 Solbærgelato - Solbær gelato, billede 1 Solbærgelato - Solbær gelato, billede 2 Solbærgelato - Solbær gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grundmasse:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Æggeblommer piskes med sukker. Sødmælk piskefløde gives et opkog og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning; massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Den afkøles i køleskab før den anvendes.

Solbærene renses, skylles og vendes i grundmassen og køres på ismaskine.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 9397 gange,
og udskrevet 65 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4652 (1107 kcal)
KJ pr. Pers. 1163 (276 kcal)
Vægt ialt 635 gram
Vægt pr. Pers. 158 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 732 KJ (174 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 23.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2011-08-01 16:50:50
Tanken var egentlig at bærene skulle knuses i maskinen, men det blev de ikke, og det blev derfor en lidt stærk fornøjelse. Man kan knuse dem inden med en gaffel, men efter lidt eksperimenter fandt vi faktisk det blev bedst af at bruge en coulis af 300 g. bær og 100 g. sukker, det passede ok til grundmassen her.