Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bønneplatter

Bønneplatter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Bønner

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ved ikke

Indsendt af : Lau. Giversen

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.hvide bønner
100 g.citauerløg finhakket
2-3 fedhvidløg
2 æggehvider
100 g.brødkrumme (rasp)
2 spsk.olivenolie
1 stor tsk. madras-karry
1 fladstrøgen teske sort stødt peber
1 fladstrøgen teske salt
1 knsp.chili (efter smag )
 
Opskrift:
Bønnerne sættes i blød i koldt vand i 12 tim. Herefter koges de i rigelig saltet vand i en halv time. Smid kogevand væk. Bønnerne moses. Løg og hvidløg hakkes fint og kommer op i de mosede bønner. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele til en fast fars. Farsen skal være så fast at den kan formes til runde boller ved at trille dem i hænderne. Er farsen for lind tilsættes mere rasp. Varm en pande op med stegeolie og sæt bollene på panden. Klem dem flade med en ske og steg dem indtil de er smukt lysebrune. Steges ved moderat varme.

Tips:

Bønneplatterne kan serveres sammen med en salat. Kan serveres som forret el. hovedret. Kan også serveres som lun ret til frokost. Opskriften er som det fremgår vegetarisk og er særlig velegnet for folk med for høje kolestoroltal. Er dog kke slankekost som sådan da platterne optager en del fedstof under stegningen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)

Opskriften er vist 2954 gange,
og udskrevet 58 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu