Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs

Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : LB

Indsendt :      Red:

Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs, billede 4 Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs, billede 1 Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs, billede 2 Ragu bolognese - ægte italiensk kødsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
6 stilkbladselleri
3 gulerødder
1 løg
280 g.tomatpure konc.
3 dl.sødmælk
3 dl.rød/hvidvin
1 tsk.sukker
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1 pk.luksus pasta
1 ps.Parmesanost
 evt.lidt basilikum
 lyst brød
 
Opskrift:
Jeg har altid undret mig over danskernes 30 min bolognese. I Italien er det en sovs der står og koger i 3 timer.


først skylles bladselleri stængerne, og gulerødderne skrælles samt løget pilles. det er meget vigtigt at det bliver hakket ultra fint, Så jeg plejer at bruge min blender så det kan blive som en "mos" tilstand.

gryde gøres klar, og en en lille smule olie kommes i, og herefter puttes grønsagerne i. svits grønsagerne klare og herefter hældes de 2 ds tomatpuré i og først derefter puttes det hakkede oksekød i.

svits det hele sammen så blandingen/pasten ser "mørk" ud.

så tilsætter man 1 stort glas vin ( det er med øjemål ) og lader vinen koge ud. tilsæt nu 1 stort glas sødmælk

og lad det hele simre for svag varme i 3 timer.

rør ca når der er gået en time og spæd til med lidt mere mælk hvis det er nødvendigt

smages til med salt,sukker samt peberTips:

grunden til at oksekødet først skal i efter tomatpurén er kommet i, er for at gøre blandingen tyk. Da retten skal koge i 3 timer behøver man ikke være bange for at kødet ikke bliver svitset helt 100% igennem, du kan sagtens tilføje flere grønsager eller mere kød. dette er blot grundopskrift


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Spaghetti Bolognese

karakterer:
Opskriften er vist 132715 gange,
og udskrevet 1440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bernd  -  2017-09-09 14:26:53
Den er fandme go'. Der skal lige 3 fed hvidløg i. Nam Nam

Ulrik  -  2017-03-04 11:00:01
Det er stort set sådan, jeg altid har lavet ragu bolognese. Jeg ser dog ingen grund til at undgå hakkede tomater endsige tørrede middelhavskrydderier. Bladselleri er et must. Bacon er ikke så tosset, men ikke nødvendigt. Alle grønsager inkl. tomater får en tur i foodprocessoren. Simretid minimum 3 timer - gerne mere. Hyggeligt med en småboblende, forjættende og velduftende ragu. Det er sket, at jeg har jeg skudt genvej og brugt trykkoger. Det fungerer fint, men man har ikke styr på raguen undervejs.

Rasmus  -  2017-01-19 14:04:43
Eneste lille ting denne opskrift mangler, er en god røget bacon (ca. 150 gram) som bør svitses før grøntsagerne, for at opnå status som perfekt.. :)

Annette K K Andersen  -  2016-10-20 16:41:59
Efter min mening skal det simre i 7timer. Jo mere det simrer, jo bedre bliver det. 😋

Pernille  -  2016-10-18 14:43:19
Hvor lang tid vil du sige det tager for vinen er kogt ud og man kan putte mælk i? :) ps. seriøst den bedste kødsovs jeg nogensinde har lavet! Jeg putter dog ikke bladselleri i. Tusind tak for opskriften!

Mikael  -  2015-04-05 19:03:14
Den er fremragende. Jeg tilføjede en rød chili, 2 fed hvidløg og lidt mild chilisauce, og den blev helt perfekt. Jeg er også en fan af at rive lidt ost over til sidst, men det er en smagssag.

Mik S  -  2011-09-23 23:03:46
Fremgangsmåde Hak løg, bladselleri og gulerødder meget fint. Svits løg, bladselleri og gulerod klar i god olivenolie. Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud. Tilsæt hakket oksekød, og tilsæt et stort glas rødvin, når kødet har taget farve. Lad vinen koge ind og tilsæt en spsk sukker og et glas sødmælk. Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud. Spæd evt. med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør. Smag til med salt og peber. Bemærk: Intet hvidløg, ingen oregano eller andet tørret krydderi og ingen flåede tomater! Dette er ingen tomatsauce, men en kødsauce! På denne vis fremstiller de trofaste kogekoner i Bologna deres egns specialitet. Men trofasthed er ingen dyd, så der er flere varianter, som også godtages. Eksempelvis kan man godt tilsætte både hvidløg og frisk rosmarin, uden at retten forværres. Hakkede kyllingelevere svitset sammen med oksekødet vil uddybe denne rets intensitet. Rødvinen kan endda udskiftes med hvidvin. Men mælken må aldrig udelades. Og frem for alt må simretiden ikke nedsættes. Raguen skal stå på varmen i mindst to timer. Også gerne i tre. Lav rigeligt til nedfrysning i mindre portioner, så du altid har verdensklasse-spaghetti- bolognesekødsovs i en fart! Og så var kokken i Taverna Mascarella i Bologna endda fra Sardinien ...

Bettina 1965  -  2011-01-13 13:34:09
Det er bare den bedste kødsovs, der findes. Og jov, man kan jo altid bruge denne opskrift som en " grund opskrift " og selv finde ud af hvad, der gør den lækker til din smag. Jeg bruger hvidløg og andre smags-pif, efter lyst og hvem der skal spise den :-) Prøv denne gode og lækkre middagsret. Og den passer jo sig selv, det meste af tiden og ungerne, elsker den !!!

Line  -  2010-12-04 18:10:49
Hvad med hvilgøg og chili? Er det helt forkert i en ragu?

  -  2010-10-07 16:51:57
Dette er oprindeligt en opskrit af Mick shack. Der skal ikke flåede tomater i da dette ikke er en tomat sovs men en kød sovs.

  -  2010-07-01 11:37:50
Mangler ovenstående opskrift ikke tomater (friske el. flåede på dåse)??? Ragu "Bolognese" er jo en TOMATsovs... Derudover tror jeg ovenstående hurtigt kommer til at mangle væske (som tomaterne også bidrager med).

Connie  -  2010-04-30 14:39:07
Ja, ellers er det ikke en ragu bolognese, men en kødsovs.

Conny  -  2010-04-24 13:33:21
Skal hakket oksekød til bolognese absolut koge i optil 2-3 timer????, det er jo allerede gennemstegt/forarbejdet efter max. en time på svagt blus.