Kartoffelkager (Flødeskumskage)

Kartoffelkager (Flødeskumskage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 4 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 1 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 2 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Cremen:
3 husblas, blade
0.5 vaniljestang
2.5 dl.Kaffefløde 9%
2.5 dl.piskefløde
3 æggeblommer
2 spsk.maizena majsstivelse
50 g.sukker
 
 
 Lagkagebund:
3 æg
180 g.sukker
120 g.hvedemel
70 g.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
 
 
4 dl.piskefløde
600 g.marcipanlåg
 
 Pynt:
150 g.kakao
 
Opskrift:
Creme:
Husblasen lægges i blød i ca. 5 minutter, i koldt vand.

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. fløde 13% og piskefløde hældes i en gryde sammen med vaniljestangen, rør rundt ofte til fløden er kogt op.
I mellemtiden piskes æggeblommer, vaniljekorn, maizena og sukker godt samen. Pisk hurtigt en smule kogende fløde i æggemassen (ca. ½ dl) af gangen, gentag 2 til 3 gange. Bliv ved med at piske det sammen kraftigt. Hæld æggemassen tilbage i gryden, og rør rundt konstant. Cremen Må Ikke Koge, men skal varmes til den næsten gør det. Opløs husblasen i den varme creme, og lad cremen køle af, gerne til næste dag


Lagkagebund:
Æg og sukker piskes lyst og luftigt i 5 minuter, og de tørre ingredienser vendes forsigtigt i.
Fordel dejen på en bagepapirs beklædt bageplade 33x38 cm., ud i et ensartet lag.
Bag bunden ved 200 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter.

Vend bunden ud på sukkerdrysset bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af kagebunden. Lad bunden køle af.


Af bunden trykkes 24 runde små bunde ud, med en udstikker eller et glas. De skal være ca. 5-6 cm i diameter. Cremen puttes i en sprøjtepose, og på 12 af bundende sprøjtes en god top af creme på. De andre 12 lægges over, og kagerne stilles i fryseren i ca. 2 timer.

Tag kagerne ud af fryseren, og pisk fløden stiv. Kom det i en sprøjtepose, og sprøjt en pæn top på hver af kagerne.

Tag 1 kage af gangen, og læg marcipanen over ca. 18 cm. i diameter. fold den tæt om bunden af kagen, så den er helt dækket af marcipanen. hvis cirklen er meget for stor skæres en smule af ved bunden, ellers foldes det nedom kagens bund.

Kakao hældes i en skål, og hver kage rulles godt heri. med en bagepensel børstes det overskydende kakao af.


karakterer:
Opskriften er vist 21464 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karina  -  2011-07-05 18:36:02
Jeg plejer at lægge marcipan skiven i kakao inden jeg lægger det på kagen, så er det letter at få godt med kakao på marcipanen uden du risikere at kagen bliver mast i hænderne på dig. Bare et godt råd ;-)