Kartoffelkager (Flødeskumskage)

Kartoffelkager (Flødeskumskage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 4 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 1 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 2 Kartoffelkager (Flødeskumskage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Cremen:
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
   
  Lagkagebund:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

70 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Marcipanlåg 290g. Odense marcipan. Marcipanlåget har en diameter på 38 cm. og vejer 290
   
  Pynt:
150 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Creme:
Husblasen lægges i blød i ca. 5 minutter, i koldt vand.

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. fløde 13% og piskefløde hældes i en gryde sammen med vaniljestangen, rør rundt ofte til fløden er kogt op.
I mellemtiden piskes æggeblommer, vaniljekorn, maizena og sukker godt samen. Pisk hurtigt en smule kogende fløde i æggemassen (ca. ½ dl) af gangen, gentag 2 til 3 gange. Bliv ved med at piske det sammen kraftigt. Hæld æggemassen tilbage i gryden, og rør rundt konstant. Cremen Må Ikke Koge, men skal varmes til den næsten gør det. Opløs husblasen i den varme creme, og lad cremen køle af, gerne til næste dag


Lagkagebund:
Æg og sukker piskes lyst og luftigt i 5 minuter, og de tørre ingredienser vendes forsigtigt i.
Fordel dejen på en bagepapirs beklædt bageplade 33x38 cm., ud i et ensartet lag.
Bag bunden ved 200 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter.

Vend bunden ud på sukkerdrysset bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af kagebunden. Lad bunden køle af.


Af bunden trykkes 24 runde små bunde ud, med en udstikker eller et glas. De skal være ca. 5-6 cm i diameter. Cremen puttes i en sprøjtepose, og på 12 af bundende sprøjtes en god top af creme på. De andre 12 lægges over, og kagerne stilles i fryseren i ca. 2 timer.

Tag kagerne ud af fryseren, og pisk fløden stiv. Kom det i en sprøjtepose, og sprøjt en pæn top på hver af kagerne.

Tag 1 kage af gangen, og læg marcipanen over ca. 18 cm. i diameter. fold den tæt om bunden af kagen, så den er helt dækket af marcipanen. hvis cirklen er meget for stor skæres en smule af ved bunden, ellers foldes det nedom kagens bund.

Kakao hældes i en skål, og hver kage rulles godt heri. med en bagepensel børstes det overskydende kakao af.


karakterer:
Opskriften er vist 22044 gange,
og udskrevet 274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33230 (7911 kcal)
KJ pr. Stk. 2769 (659 kcal)
Vægt ialt 2366 gram
Vægt pr. Stk. 197 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1404 KJ (334 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karina  -  2011-07-05 18:36:02
Jeg plejer at lægge marcipan skiven i kakao inden jeg lægger det på kagen, så er det letter at få godt med kakao på marcipanen uden du risikere at kagen bliver mast i hænderne på dig. Bare et godt råd ;-)