Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Festgratin med ris og rejer

Festgratin med ris og rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Skalrejer

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Festgratin med ris og rejer, billede 4 Festgratin med ris og rejer, billede 1 Festgratin med ris og rejer, billede 2 Festgratin med ris og rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 terning Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
2 tsk. Karry
   
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dåse Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1 glas Champignon i skiver, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
400 gram Rejer uden skal, kogte
   
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   


Opskrift:

Kog vand og bouillonterning. Kom ris og karry i og lad risene simre under låg ca 12 minutter, sluk og lad risene trække ca 15 minutter.

Smør et ovnfast fad og hæld risene op i fadet.

Lad aspargessnitteerne dryppe godt af og fordel dem samt champignoner over risene. Pil rejerne og læg dem på fadet.

Pisk æggehviderne til hårdt skum. Pisk fløde stiv og bland den med mayonnaise. Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum sammen.

Fordel sovsen over fadet og gratiner det ved 225 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter, til retten har fået farve.

Server gratinen straks med smørdampet hel spinat og citronbåde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)

Opskriften er vist 33536 gange,
og udskrevet 601 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu