Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Braiseret oksekæbe

Braiseret oksekæbe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3-4 oksekæber
1 kg.groft salt
 
2 stilkebladselleri grofthakkede
2 hakkede gulerødder
2 hakkede løg
1 helt hvidløg flækket midt igennem
5 dl.kraftig rødvin
2.5 dl.madeira
2.5 dl.portvin
 salt
 friskkværnet peber
 lidthvedemel
 lidtolivenolie
 skallen fra 1 appelsin
4 kvistetimian
4 kvisterosemarin
4 lauerbærblade
1 l.kødbouillon eller vand
1 klatsmør
10 cm.lakridsrod(anis eller fennikelfrø kan erstatte lakridsroden)
 
 Tilbehør:
 Gulerødder
 skalotteløg
 kartoffel-sellerimos
 
Opskrift:
Dagen før:
Fjern sener og fedt fra kødet, dæk det med salt og lad det trække i 6 timer og vend det regelmæssigt

Skyl kødet grundigt (rigtig grundigt - ellers bliver den færdige ret uspiselig salt!), læg det i en stor skål sammen med grønsagerne og hvidløget, og hæld vinene i. Dæk skålen til med film og stil det til at marinere i køleskabet i 24 timer


Næste dag:
Tag kødet og grønsagerne op og gem marinaden. Dup kødet tørt og drys det med lidt krydret mel.

Opvarm lidt olie i en tykbundet, ovnfast pande og brund køde på alle sider. Tilsæt grønsagerne og sautér dem med lidt længere, indtil de tager lidt farve.

Kog marinaden op i en anden gryde og skum den af.

Kom marinaden i gryden med kødet, grønsagerne, lakridsrod og den revne appelsinskal.

Ovnen opvarmes imens til 160°C

Tilsæt herefter bouillon eller vand og sæt retten i ovnen i ca. 4 timer. Kødet er mørt, når man stikker en gaffel i og det falder fra hinanden. Tag kødet op fra gryden og hold det varmt.

Hæld væden gennem en fin si ned i en ren gryde og kog det ned til det får en sauceagtig konsistens. Juster smagen med salt, peber, lakridsrod/anis/fennikel, sukker og eddike.

Pisk tilsidst smørret i saucen.

Skær kødet i skiver og servér det med saucen, gulerødder og skalotteløg glaceret braiseret i fonden og kartoffel-selleripuré.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18705 gange,
og udskrevet 314 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu