Confit de Canard - Confiterede andelår

Confit de Canard - Confiterede andelår, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andelår

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : André

Indsendt :      Red :
Confit de Canard - Confiterede andelår, billede 4 Confit de Canard - Confiterede andelår, billede 1 Confit de Canard - Confiterede andelår, billede 2 Confit de Canard - Confiterede andelår, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Andeconfit:
6-8 andelår (må gerne være frosne)
8 laurbærblad
8 fedhvidløg
750-950 g.andefedt (fra slagter eller irma) brug endelig ikke svinefedt da det ødelægger retten fuldstændig!!
50 g.salt
 peber
 
Opskrift:
Andeconfit:
Andelårene smøres godt ind i salt og lægges i en passende beholder med låg til. laurbær bladene hakkes groft og lægges ned til lårene, hvidløgsfeddene presses med den flade side af kniven og smides ligeledes ned til lårene og til sidst drysses med yderligere salt samt peber, og låget sættes på.

Kom beholderen på køl mindst natten over (gerne en dag til)

Lårene pusses af og kommes i en gryde med andefedtet (det skal helst dække) her skal de simre ved meget svag varme, i MINDST 3 timer og helst 5 (mange påstår at 1,5-2 timer er nok, det er det rene ævl!)

lad lårene blive i gryden natten over på køl. (de kan nu i princippet holde sig i ca. 3 måneder på køl før de tilberedes)

Tag gryden fra køl og sæt den på et blus of varm den stille op indtil alt fedtet er smeltet og lårene nemt kan fiskes op. De lægges derefter på en grill rist med en bakke under og kommes i ovnen på fuld hug (grill) indtil de bliver gylden brune ca. 5 minutter.
De er nu klar til at blive serveret

Tips:

Som tilbehør er det mest traditionelle pandestegte rodfrugter (rødbeder, pastinak, sellerirod m.m.) og den god brun sovs til. Man kan og servere det med søde kartofler, rødkål og brun sovs, hvis man er i julehumør





karakterer:
Opskriften er vist 66407 gange,
og udskrevet 841 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-04 14:00:39
Kan købes på dåse i specialbutikker. Sættes i ovnen ca ti min. ved 180 grader , afslutte med fuld styrke 250 grader eller gril i 5 min. til skinnet er brun og sprød. Serveres med ovnbagte rodfrugter.

  -   2015-11-07 12:59:29
kan med fordel laves Sous Vide, 12 - 14 timer ved 70 grader i vandbad, vaccumpakket, så kan der spares en hel del andefedt.

  -   2015-03-09 08:02:13
Kan man bruge andet end ren ande-/gåsefedt? Det er nemlig ret (meget) dyrt, ved slagteren. F.eks neutral olie blandet med klaret smør?

  -   2011-12-30 19:59:17
Den er uden tvivl den bedste anderumpe jeg har haft tænderne i ;-)

  -   2011-12-26 12:09:43
I kold tilstand kan man bruge Confit de Canard på en bund af salat - læg et lag rucola og andre bitre/sprøde salater i et stort fad, tilføj høvlet, frisk gulerod, grønne ærter, evt. avocado i skiver, og læg små stykker af andekødet øverst. Overhæld med en god olei-eddike-dressing smagt til med hvidløg, drys hjemmelavede brødcroutoner henover. Et hit på ethvert tag-selv-bord

  -   2011-11-12 07:52:57
En dejlig gøn bønnesalt med oliven og frisk fennikel

  -   2011-03-04 10:34:00
Mit yndlingstilbehør til denne gudeskønne ret er en salat, der består af: Brøndkarse, appelsinbåde rengjort for hinder, ristede pinjekerner. Pres saften ud af appelsinskaller og hæld over salaten. Alternativt fennikel salat: Snit fennikel fint og lynsteg i neutral olie med timian.

  -   2010-11-24 22:47:27
Bichel har andefedt til en rimelig pris.

  -   2010-11-10 19:02:13
Andefedt kan også købes i Metro ved Århus... Ellers kan en slagter altid skaffe det. Tilbehør; Jeg fik en gange stegte kartofler med et skud hvidløg - det var sørme godt til!

  -   2009-11-27 13:44:48
Kan købes i Salling Super, samt en del vinforhandler (HJ Hansen)

  -   2009-06-07 20:35:17
Hvor får man fat i nok ande-/gåsefedt til at dække de andelår man skal confitere?

  -   2008-12-10 09:55:21
Tilbehør til confit de canard kunne også være tranebærsovs. Køb friske tranebær fra supermarkedet og gør som der står på posen. Mie

  -   2008-10-31 18:03:15
Confit de Canard kan købes hos slagteren i Kaas. Superret !! Der er fantastisk med flødekartofler og rødbedesalat

  -   2008-01-27 20:07:32
Originalt tilbehør fra Aquitaine: forkogte kartofter i tern samt løg i tern brases hårdt på en pande i et par spiseskefulde af andefedtet så de får en sprød skorpe. Lige før servering presse et fed hvidløg over og vendes med. Yderligere steges blancerede haricot vertes i andefedt med hakket persille og et fed hvidløg så de får en stegeoverflade - velbekomme.

  -   2007-09-27 15:56:22
til frokost: æble/blomme chutney-pebberrodcreme. Til middag: Bagte rodfrugter, i skiver; M/en frisk portvin/blommesouce.

  -   2007-02-02 11:16:52
Har nogen en god ide til en forret før confit de canard, hvortil vi laver det klassiske tilbehør med kartofler og timian i fedtet?

  -   2005-01-01 01:01:01
Ups! Syltede grønne tomater og ristet rugbrød (evt. i andefedt) er fremragende.

  -   2005-01-01 01:01:01
Syltede grønne tometer og ristet rugbrød er et fremragende tilbehør

  -   2005-01-01 01:01:01
TIP: Tilbehør som kold kartofelsalat: Aspargeskartofler i skiver, 1 hakket løg, pyntet med buketter af brockoli. Held fransk dressing over af olivenolie, Dijon sennep og hvid balsamico. Når lårene er kogt i fedtet, griller jeg dem ca. 25 min. på Weber på indirekte varme - helt fantastisk og meget af fedtet er væk

  -   2005-01-01 01:01:01
Er der nogen der ved, hvor man i nærheden af Skanderborg kan købe andefedt på dåse?

  -   2005-01-01 01:01:01
kartoffler i små tern steges i andefedt og krydres m. timian her til ferskensalat : lidt småtskåret salat, dåse fersken og ristede pinjekerner. Mums

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor kan man - gerne i Nordjylland - købe Confit de Canrad på dåse ????

  -   2005-01-01 01:01:01
Som tilbehør vil jeg anbefale en syrlig og frisk chutney/kompot til at matche fedmen i confiten. Rababer eller blome måske

  -   2005-01-01 01:01:01
Tak for idéerne. Jeg bruger somme tider at lave en kraftig sauce på Karl Johan, når jeg er så heldig at finde nogle. Det smager bare fantastisk. Måske også sammen med en bagt kartoffel?

  -   2005-01-01 01:01:01
TIP: For at få nok fedt kan man forstege den ved lav varme (160 gr.) i en time og samle fedtet op i bradepanden. Herefter parteres dyret og koges i fedtet med krydderier som beskrevet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Friske kartofler rives i skiver ned i andefedtet sammen med finhakket løg og timian steges i oven en time ca. fedtet hældes fra og de vidersteger sammen med lårene en halv times tid. (FROSNE kartofler er en katastrofe til en så dejlig ret)

  -   2005-01-01 01:01:01
Frosne kartoffelskiver med lidt andefedt steges i ovn i ca. 30 min.. himelsk tilbehør

  -   2005-01-01 01:01:01
Hven har en ide til tilbehør?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg savner idéer til pasende tilbehør til confit de canard.