Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Hjemmelavet Italiensk Pesto

Hjemmelavet Italiensk Pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SaucerRet : Saucer - Pesto

Hovedingrediens : Krydderurter - Basilikum

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 4 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 1 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 2 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
2 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Pinjekerner
2 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Pil Basillikumbladene af og læg dem ned i blenderen, sammen med 3/4 del af pinjekernerne, de 2 fed Hvidløg samt en lille del af olien og blend dette i 10-15 min så det bliver en grøn masse.

Tilsæt lidt efter lidt mere olie det hele skal være en flydende masse ikke alt for tyk.

Stil det herefter i køleskab så det bliver ligesom en slags blød Pasta.

Tips:

Dette smager godt blandet med kogt pasta drysset med parmasanost, kan sagtens spises som aftensmad




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (80 stemmer)

Opskriften er vist 186996 gange,
og udskrevet 3442 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-07-08 12:22:58
Der nagler da parmasan... Basilikum, hvidløg, ristede pinjekerner, parmasan, olivenolie= posto genovese.


PR  -  2012-09-08 15:49:07
Janni - Ja da. Rødbede og sødmælk.


Janni  -  2012-09-02 17:54:26
Kan man erstatte bassilikum og olien med noget andet?


Ninna  -  2011-11-29 21:08:29
Kan man fryse pesto. ? både den man laver selv og den man evt. køber. For eller er min erfaring at det har en kort holdbarhed.


Johnni  -  2011-09-20 09:52:14
10-15 minutter? Ret voldsomme blendere i har.


Linda  -  2011-07-29 21:33:49
Uhmmm det lyder sørme lækkert. Det må jeg prøve at lave.


Petr  -  2010-12-10 20:47:07
Det jeg gør når jeg laver pesto, er at jeg blender både hvidløg, Pinjekerner og parmesan osten først så det bliver fint hakket, bagefter kommer jeg basilikum i og blender til det er lidt grov kornet i det,og når det er gjort så skraber jeg det ned i et bærge/skål og tilsætter først der olivenolien og ældre det sammen med alle ingredienserne.. Det virker for mig, Velbekommen...


Katja  -  2010-08-03 13:50:07
Det er ikke mystisk, når olien smager bittert... Det er kemi; når olien bliver blendet, kommer den i kontakt med ilt, som oxiderer olien, så den bliver harsk.. Dette er ret skidt - både for smagen og for sundheden...


stefan, Italien  -  2010-02-14 13:06:24
Opskriften er helt rigtig, men mit tips, selv om brug af blender er hurtigere og nemmere, at knuse (derfra ordet "pesto" der betyder knust)blade/hvidløg/pinjekerner i en morter og tilsætte olien lidt efter lidt. Det er længere og sværere men resultatet er bedre og farven på basilikumbladene bevares (de har nemlig tendens til at blive mørke i blenderen. Desuden sker det tit at olien i blenderen, af mystiske og ulogiske grunde, har tendens til at blive bitter.


Mikkel  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt lang tid det skal blendes?