Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet Italiensk Pesto

Hjemmelavet Italiensk Pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SaucerRet : Saucer - Pesto

Hovedingrediens : Krydderurter - Basilikum

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 4 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 1 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 2 Hjemmelavet Italiensk Pesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
2 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Pinjekerner
2 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Pil Basillikumbladene af og læg dem ned i blenderen, sammen med 3/4 del af pinjekernerne, de 2 fed Hvidløg samt en lille del af olien og blend dette i 10-15 min så det bliver en grøn masse.

Tilsæt lidt efter lidt mere olie det hele skal være en flydende masse ikke alt for tyk.

Stil det herefter i køleskab så det bliver ligesom en slags blød Pasta.

Tips:

Dette smager godt blandet med kogt pasta drysset med parmasanost, kan sagtens spises som aftensmad




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (80 stemmer)

Opskriften er vist 185076 gange,
og udskrevet 3410 gange.


Energi:
KJ total 9611 (2288 kcal)
KJ pr. Portion 9611 (2288 kcal)
Vægt ialt 430 gram
Vægt pr. Portion 430 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2235 KJ (532 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 57.8 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-07-08 12:22:58
Der nagler da parmasan... Basilikum, hvidløg, ristede pinjekerner, parmasan, olivenolie= posto genovese.


PR  -  2012-09-08 15:49:07
Janni - Ja da. Rødbede og sødmælk.


Janni  -  2012-09-02 17:54:26
Kan man erstatte bassilikum og olien med noget andet?


Ninna  -  2011-11-29 21:08:29
Kan man fryse pesto. ? både den man laver selv og den man evt. køber. For eller er min erfaring at det har en kort holdbarhed.


Johnni  -  2011-09-20 09:52:14
10-15 minutter? Ret voldsomme blendere i har.


Linda  -  2011-07-29 21:33:49
Uhmmm det lyder sørme lækkert. Det må jeg prøve at lave.


Petr  -  2010-12-10 20:47:07
Det jeg gør når jeg laver pesto, er at jeg blender både hvidløg, Pinjekerner og parmesan osten først så det bliver fint hakket, bagefter kommer jeg basilikum i og blender til det er lidt grov kornet i det,og når det er gjort så skraber jeg det ned i et bærge/skål og tilsætter først der olivenolien og ældre det sammen med alle ingredienserne.. Det virker for mig, Velbekommen...


Katja  -  2010-08-03 13:50:07
Det er ikke mystisk, når olien smager bittert... Det er kemi; når olien bliver blendet, kommer den i kontakt med ilt, som oxiderer olien, så den bliver harsk.. Dette er ret skidt - både for smagen og for sundheden...


stefan, Italien  -  2010-02-14 13:06:24
Opskriften er helt rigtig, men mit tips, selv om brug af blender er hurtigere og nemmere, at knuse (derfra ordet "pesto" der betyder knust)blade/hvidløg/pinjekerner i en morter og tilsætte olien lidt efter lidt. Det er længere og sværere men resultatet er bedre og farven på basilikumbladene bevares (de har nemlig tendens til at blive mørke i blenderen. Desuden sker det tit at olien i blenderen, af mystiske og ulogiske grunde, har tendens til at blive bitter.


Mikkel  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt lang tid det skal blendes?