Riv lidt skal af en appelsin, gerne med et Juliennejern, press herefter saften af alle appellsinerne.
Kom saften af appelsinerne og den gule skal, skåret i fine strimler, i en gryde. Varm det op til kogepunktet. Tag det fra varmen og pisk/sving det kolde smør i gryden, så det danner en varm, jævnet smørsauce- Smørret må ikke skille. Smag til med salt.
De træede ender brækkes af, og aspargesene lægges skråt i en gryde med letsaltet kogevang. Hovederne bør ikke være dækket af vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad. Salt let.
Arrangér dem på varme tallerkener. Tilsæt evt. saucen en anelse af aspargesvandet og hæld den over aspargeserne. Krydder evt. med lidt persille, kørvel eller dild.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 24450 gange, og udskrevet 389 gange.
Energi:
KJ total 2568 (611 kcal)
KJ pr. Pers. 1284 (305 kcal)
Vægt ialt 828 gram
Vægt pr. Pers. 414 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 310 KJ (73 kcal) Protein 0.9 gram Fedt 3.3 gram Kulhydrat 11.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Tanyjah - 2007-06-09 11:37:37 Rigtig lækker forret, saucen vil være bedre kold
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider