Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Varme asparges med appelsinsmørsauce

Varme asparges med appelsinsmørsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Varme asparges med appelsinsmørsauce, billede 4 Varme asparges med appelsinsmørsauce, billede 1 Varme asparges med appelsinsmørsauce, billede 2 Varme asparges med appelsinsmørsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  saucen:
4 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
10 Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   


Opskrift:

Riv lidt skal af en appelsin, gerne med et Juliennejern, press herefter saften af alle appellsinerne.

Kom saften af appelsinerne og den gule skal, skåret i fine strimler, i en gryde. Varm det op til kogepunktet. Tag det fra varmen og pisk/sving det kolde smør i gryden, så det danner en varm, jævnet smørsauce- Smørret må ikke skille. Smag til med salt.

De træede ender brækkes af, og aspargesene lægges skråt i en gryde med letsaltet kogevang. Hovederne bør ikke være dækket af vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad. Salt let.

Arrangér dem på varme tallerkener. Tilsæt evt. saucen en anelse af aspargesvandet og hæld den over aspargeserne. Krydder evt. med lidt persille, kørvel eller dild.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 23044 gange,
og udskrevet 373 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tanyjah  -  2007-06-09 11:37:37
Rigtig lækker forret, saucen vil være bedre kold