Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Kartoffelpandekager, billede 4 Kartoffelpandekager, billede 1 Kartoffelpandekager, billede 2 Kartoffelpandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 tsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres saften ud af kartoflerne med hænderne, dog ikke så meget at de bliver helt knastørre. Kom de revne kartofler i en skål.

Pil og riv løgene groft. Hak kommen lidt med en kniv på skærebrættet.

Bland kartoflerne grundigt sammen med løg, kommen (kan udelades), æg, mel, salt og peber.

Varm 2-3 tsk rapsolie ad gangen op på en stegepande og form med en spiseske 2-4 pandekager, der er ca. ½ cm høje. De skal fylde hele panden uden at røre hinanden, men behøver ikke at være runde. Glat overfladen ud med skeen. Lad pandekagerne stege ved middelhøj varme og vend dem, når de er gyldenbrune. Steg dem også gyldenbrune på den anden side og dryp evt. med 1 ekstra tsk olie undervejs.

Læg de færdige kartoffelpandekager på et fad, bag et hold mere osv. Der bliver ca. 10-20 kartoffelpandekager af opskriften, afhængig af om der bages 2 store eller 4 mindre ad gangen.

Tips:

10 store eller 20 små


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (26 stemmer)

Opskriften er vist 115461 gange,
og udskrevet 1292 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5469 (1302 kcal)
KJ pr. stk. 546 (130 kcal)
Vægt ialt 1399 gram
Vægt pr. stk. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (93 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne  -  2018-06-13 17:28:13
Mine kartofler krævede lidt mere mel end anført i opskrift.. Der er forskel på kartofler både sort og om de er nye eller gamle

Ove Schou  -  2017-12-01 07:29:32
Smager godt med Æblemos eller røget laks eller rørt tatar Jeg undlager hel kommen