store bagekartofler, revet og presset fri for væde4 store bagekartofler, revet og presset fri for væde
2
forårsløg, finthakkede2 forårsløg, finthakkede
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
1.5
tsk.
bagepulver1.5 tsk. bagepulver
2
æggehvider2 æggehvider
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland kartofler, forårsløg, mel, bagepulver og æggehvider i en skål. Varm olien i en stor stegepande, kom dej på til fire små og ikke for tykke pandekager og steg dem i 2 min. på hver side. Tag dem op og læg dem på bagepapir på en bageplade. Fortsæt med resten af dejen til den er brugt op. Kartoffelpandekagerne kan steges dagen i forvejen, hvis man ikke har tid. Før servering stiller man pladen med pandekagerne i ovnen og bag dem i ca. 7 min. til de er sprøde, og server dem med det samme.