Ameijoas na cataplana

Ameijoas na cataplana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
250 g.røget medisterpølse
1.25 dl.olivenolie
4 mellemstore løg
1 tsk.paprika
0.5 tsk.smuldret spansk peber
 peber
125 g.mager skinke
2 tomater
1.25 dl.finthakket persille
1.25 dl.hvidvin tør
1 spsk.finthakket hvidløg
1 laurbærblad
36 små hårdskallede muslinger (blåmuslinger kan anvendes)
 
Opskrift:
Fjern skindet på pølsen med en lille skarp kniv. Smuldr kødet og læg det i en sigte, der sænkes ned i en gryde med kogende vand, og giv det et opkog på 1 minut. Drys kødet ud på papir fra køkkenrullen.

Varm olien op i en pande og steg tynde løgskiver, til de er klare, men ikke brune. Tilsæt paprika. Spansk peber og sort peber og lad det koge et par minutter. Tilsæt kødet fra pølsen, hakket skinke, hakkede tomater uden skind og kerner og persille, vin, hvidløg og knuste laurbærblade. Lad det koge igennem, til en del af væsken er fordampet.

Læg de skrubbede muslinger på kød og tomatblandingen og dæk panden med et låg. Lad dem dampe 10 minutter. Er nogle af muslingerne ikke åbnede, må de kasseres.
Server muslinger i suppetallerkner.

Tips:

Kan også bruges som forret, passer da til 6 pers.


karakterer:
Opskriften er vist 11386 gange,
og udskrevet 101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-10-02 21:13:12
Hvor f..... har du den smuldrede pølse fra. Tror aldrig du har smagt cataplana,sorry..Desculpa!

  -  2011-06-11 23:51:23
Cataplana stammer fra Portugal, Algarve. Det er et smukt, elegant og alsidigt køkkenredskab. Det kan bruges på alle varmekilder, inkl. induktion og er meget nem at vedligholde. Den traditionelle cataplana er lavet af kobber, men de moderne og "trendy" udgaver laves af høj kvalitets rustfritstål. De mindre modeller kan endda vaskes i opvaskemaskine. Cataplana har en facon, der ligner en øister, eller en wok med låg, som lukkes tæt. Den damper al slags ingredienser (fisk, skaldyr, kød, grøntsager, pasta, mv.) i meget hurtigere end en almindelige pande, gryde eller wok, uden behov for fedt og på kortere tid, derfor er maden tilberedt i cataplana både yderst sund, fordi cataplanas hurtige tilberedningstid koncentrerer alle vitaminer i maden. Desuden er cataplana miljøvenlig og energibesparende, fordi retterne tilberedes hurtigt på 10 op til 20 minutter.

  -  2011-03-11 18:00:11
Glemte at sige at den også kan laves med fisk, evt havtaske.

  -  2011-03-11 17:55:38
retten kommer fra Portugal hvor man bruger forskelligt kød, kylling eller svin og chourico ( en slags spegepølse) eller evt bacon. Landets nationalret. i stedet for persille kan bruges frisk koreander som jeg foretrækker.