Vikl bacon omkring sildehajens sider og fæsten den med en kødnål el.tandstik.
Kog de små kartofler og pil dem.
Gør 8 abrikoser klar, dryppes godt af, læg derefter den valgte posteg ned i abrikoserne (eller sprøjt). Pynt med frisk persille.
Grønsagsbouillon fyldes i en kasserolle og tilsættes de friske krydderurter, skal småsimre i ca.20 minutter.
150 gr. smør og timian varmes ved svag varme, derefter tilsættes kartoflerne og varmen hæves en smule ca.10 minutter.
Julesalaten skæres ud i 4 stk. på langs. Koges i let saltet vand ca.4 minutter.
Tornedourene pensles med olivenolie og lægges i et ildfast fad og krydres med salt og peber, stilles derefter i varmluftovn ved 170 gr.i 20 minutter.
Fonden fra sildehajen og de stegte kartofler hældes i gryden med urterne, blendes med stavblender, tages af blusset og koldt smør monteres (sauce verde).
Tips:Sildehajbøffer kan købes online hos Fiskehuset Thisted
Klik her