Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lamme-curry

Lamme-curry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 lammekølle
2 rødløg
8 fedhvidløg
1 stk.pænt frisk ingefær
1 skiverejepasta, ca. 1 cm i tykkelse (malaysisk:blachan, indonesisk:trasi og thai: kapi)
2 stk.citrongræs
500 g.kartofler, skrællede og halverede
5 dl.kokosmælk (evt.fra dåse)
3-4 kemirinødder (malaysisk:buah keras) eller para-nødder eller macadamias
 


Tilbehør:
Server med hvid ris eller ris kogt i kokosmælk med pandanblade.
Opskrift:

Skær lammekøllen op i pæne stykker (bedst gennem benene) og drys med lidt Nonya curry powder.

Lav en krydderpasta i en morter eller blender af løg, rejepasta, citrongræs, hvidløg, ingefær, nødderne og måske nogle friske chilier. Steg den i lidt olie under konstant omrøring, indtil den dufter og olien trækker ud.

Tilsæt kartofler. Steg lidt og tilsæt så et par skefulde Nonya curry powder rørt op i lidt vand og lidt kokosmælk. Tilsæt tynd kokosmælk eller vand indtil det dækker og kog mørt (ca. 25 minutter). Til sidst tilsættes tyk kokosmælk og salt, og der varmes op til lige under kogepunktet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5948 gange,
og udskrevet 80 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael pang-larsen  -  2012-11-15 20:45:38
Opskriften stammer fra Nams Kusine i Dragør og bragt i Meyers Køkken på DR i 1997, opskriften er min svigermors og fra Singapore. Www.namskusine.dk