Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. sukker og æg piskes længe til det er tyk og luftig. Mel og bagepulver sigtes i dejen og vend det i dejen sammen med chokoladen og smørret.
Dejen kommes i en smurt sukret springform med bagepapir i bunden 19 cm. i diameter. Bag kagen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter til den er gennembagt.
Tag kagen ud og afkøl.
Piskefløden piskes til skum og vedes med creme fraiche, revet citronskal og sukker.
Flæk kagen i 3 og smør et tykt lag creme på hver lag, sammen med skivede jordbær. Kom resten af cremen ovenpå og pynt med jordbær.
Stilles koldt og lad den trække til næste dag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 29565 gange, og udskrevet 228 gange.
Energi:
KJ total 19690 (4688 kcal)
KJ pr. Portion 19690 (4688 kcal)
Vægt ialt 1492 gram
Vægt pr. Portion 1492 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1319 KJ (314 kcal) Protein 4.0 gram Fedt 20.3 gram Kulhydrat 29.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Mamse - 2014-04-14 17:09:48 Hvor stor en springform?? :)
Mamse - 2014-04-10 19:00:12 Hvor stor en springform?? :)
Camille - 2010-07-22 23:06:30 Pas rigtig meget på at lagene ikke knækker, så læg endelig bagepapir imellem lagene efter de er skåret ud, det var lige ved at gå galt for mig. Tip til cremen, put jordbær saft i cremen, eller rød farve, kagen bliver lige en anelse mere lækker og konditor af det. :) fantastisk god kage, men hold da op hvor tager den lang tid at lave.. :)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider