Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokoladekage med Creme & Jordbær

Chokoladekage med Creme & Jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bibber

Indsendt :


Chokoladekage med Creme & Jordbær, billede 4 Chokoladekage med Creme & Jordbær, billede 1 Chokoladekage med Creme & Jordbær, billede 2 Chokoladekage med Creme & Jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
80 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. sukker og æg piskes længe til det er tyk og luftig. Mel og bagepulver sigtes i dejen og vend det i dejen sammen med chokoladen og smørret.

Dejen kommes i en smurt sukret springform med bagepapir i bunden 19 cm. i diameter. Bag kagen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter til den er gennembagt.

Tag kagen ud og afkøl.

Piskefløden piskes til skum og vedes med creme fraiche, revet citronskal og sukker. Flæk kagen i 3 og smør et tykt lag creme på hver lag, sammen med skivede jordbær. Kom resten af cremen ovenpå og pynt med jordbær.

Stilles koldt og lad den trække til næste dag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 28995 gange,
og udskrevet 213 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19690 (4688 kcal)
KJ pr. Portion 19690 (4688 kcal)
Vægt ialt 1492 gram
Vægt pr. Portion 1492 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1319 KJ (314 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 29.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mamse  -  2014-04-14 17:09:48
Hvor stor en springform?? :)

Mamse  -  2014-04-10 19:00:12
Hvor stor en springform?? :)

Camille  -  2010-07-22 23:06:30
Pas rigtig meget på at lagene ikke knækker, så læg endelig bagepapir imellem lagene efter de er skåret ud, det var lige ved at gå galt for mig. Tip til cremen, put jordbær saft i cremen, eller rød farve, kagen bliver lige en anelse mere lækker og konditor af det. :) fantastisk god kage, men hold da op hvor tager den lang tid at lave.. :)