Hamburgerryg med ostesovs og grønsager

Hamburgerryg med ostesovs og grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hamburgerryg med ostesovs og grønsager, billede 4 Hamburgerryg med ostesovs og grønsager, billede 1 Hamburgerryg med ostesovs og grønsager, billede 2 Hamburgerryg med ostesovs og grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hamburgerryg. kogt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
5 dl. Mornaysauce 5% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
   
500 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
500 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
250 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer.

Tilsæt salt. Skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter.

Tag gryden fra blusset og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.

Serveres med kogte blomkålsbuketter, kogte gulerødder, porrer, kartofler, sennep og Mornaysauce.





karakterer:
Opskriften er vist 84046 gange,
og udskrevet 1567 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11149 (2654 kcal)
KJ pr. Pers. 2787 (663 kcal)
Vægt ialt 3550 gram
Vægt pr. Pers. 887 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 314 KJ (74 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-24 23:47:12
Køb hamburgerryggen ved slagteren (den er ikke pumpet med vand). Lad den koge ved svag varme i ca 2 timer (20 min er alt for lidt) og lad den derefter ligge i kogevandet i 1/2 time. På den måde bliver kødet dejlig mørt!