Brunkagedej

Brunkagedej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
7 gram Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
25 gram Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
20 gram Potaske
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Smør, margarine, sirup og farin smeltes og koges op ganske kort og afkøles så.

Potaske røres med vandet og tilsættes sammen med resten af ingredienserne. Tril dejen i pølser med en diameter på ca. 4 cm. eller i den størrelse man fortrækker brunkager.

Køl dejen i køleskabet mindst et par timer, gerne natten over, skær i så tynde skiver som muligt.

Pynt hver kage med en halv mandel.

Bages ved 175 grader C varmluft i ca. 8 minutter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunkager

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (17 stemmer)

Opskriften er vist 58765 gange,
og udskrevet 799 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 41157 (9799 kcal)
KJ pr. Portion 41157 (9799 kcal)
Vægt ialt 2502 gram
Vægt pr. Portion 2502 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1644 KJ (391 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 16.8 gram
Kulhydrat 57.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lis lykke  -  2018-11-03 15:03:45
Kan dejen fryses.

Kirsten   -  2016-12-08 20:09:15
Der skal ikke både smør og margarine i dejen .

tove jørgensen  -  2014-11-27 20:21:22
jeg vil bare høre om man kan lave huse af dejen og om den kan fryses

Frederikke  -  2010-12-20 14:49:26
Denne opskrift er SÅ god!!