Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skrædderduelse 02

Skrædderduelse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
500 g.røget flæsketern
150 g.løg
2.5 dl.mælk
2.5 dl.creme fraiche
25 g.hvedemel
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 syltede rødbeder
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges.

Flæsketerningerne steges på panden og det overskydende fedt hældes løbende fra. Skær løgene i tern og steg dem sammen med flæsket.

Når fedtet, der er stegt af flæsket og løgene er stegt bløde spædes til med creme fraiche og mælk. Det skal nu koge til en passende konsistens og kan evt. jævnes med lidt mel og mælk.

Tips:

Kaldes også for skræddersovs, læreduelse, bønderduelse, bøndersovs, fattigmandsduelse, skomagerduelse og skomagersovs


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10518 gange,
og udskrevet 138 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

elan  -  2016-08-23 19:12:54
Jeg mener ikke der skal kartofler i "skrædderduelse" men til skrædderduelse. I min barndom lavede man sovsen af mælk og kærnemælk.

Wickie  -  2012-01-04 18:42:37
skomagersovs er en fattigmandsret. - skomageren var en mand der ikke havde mange penge, men han havde altid ting til sovs og så havde små læderstykker (nu bacon) fra skoene som kom i sovsen. - der kom ikke løg i fordi det var dyrt. Fortalt af min farmor som er født i 1919