skært oksekød i strimler eller tern (kan være mørbrad flanksteak og lignende)600 g. skært oksekød i strimler eller tern (kan være mørbrad flanksteak og lignende)
25
g.
margarine25 g. margarine
3
løg3 løg
1
pose
pommes frites1 pose pommes frites
4
tsk.
karry4 tsk. karry
4
tsk.
paprika4 tsk. paprika
4
spsk.
Ketchup4 spsk. Ketchup
5
dl.
piskefløde5 dl. piskefløde
2
spsk.
Engelsk sovs2 spsk. Engelsk sovs
6
hårdkogte æg6 hårdkogte æg
1
lille glas rødbeder1 lille glas rødbeder
Opskrift:
Fremgangsmåde
Tag en stor gryde og start med at svitse kødet i margarinen sammen med det ene finthakkede løg og karryen.
Herefter tilsættes fløden, den engelske sovs, paprikaen og ketchuppen. Lad det hele småkoge til kødet er mørt.
Pommes frites lægges på en bageplade med bagepapir og bager i ovnen til de er sprøde ved ca. 200° i ca. 25 min.
De sidste 2 løg, rødbederne og de 6 gårdkogte æg hakkes i små tern og lægges i hver deres skål.
Servering
Retten serveres ved at pommes frites lægges i bunden af tallerkenen. Herover kommer kødet og sovs. Øverst drysses æg, løg og rødbeder.
Der kan sikkert spindes videre på denne ret. Man kan sikkert også bruge svinekød som f.eks. mørbrad i stedet for oksekødet .
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(28 stemmer)
Opskriften er vist 51328 gange, og udskrevet 1074 gange.
Kommentarer
Per - 2016-02-14 12:18:35 Kan det laves dagen før ?
Flemming - 2012-02-16 13:38:29 Endnu en kommentar: Lad være med at hælde soven over pomserne. Bløde p. smager ikke ret godt
Flemming - 2012-02-16 13:33:34 Jeg vil da først brænde karry'en og paprika'en af i gryden. Derpå komme kødet i gryden + løg etc......
Jeanette - 2011-04-24 11:54:12 Den er bare så lækker, kanon god opskrift
tulle87dk - 2011-03-15 12:34:10 det ser ulækkert ud men smager kanon godt
sønderjyden Eva - 2010-03-13 17:32:27 Denne opskrift, ligger meget nær den der bliver serveret på "colosseum" i Sønderborg. Rigtig lækker.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider