hakket oksekød (8-12% fedt) 500 g. hakket oksekød (8-12% fedt)
2
kæmpe løg 2 kæmpe løg
4
fed
hvidløg 4 fed hvidløg
4
snack peber4 snack peber
0.5
kop
olivenolie0.5 kop olivenolie
50
g.
paprika50 g. paprika
salt salt
peber peber
Hamburgerboller Hamburgerboller
iceberg salat (ca. et blad pr. burger) iceberg salat (ca. et blad pr. burger)
2
bøftomater 2 bøftomater
mayonnaise/miracelwhip mayonnaise/miracelwhip
syltede hakkede agurker syltede hakkede agurker
sennep sennep
ketchup ketchup
Opskrift:
Snack peberet løget hakkes fint og hvidløget presses. Snack peber, løg og hvidløg tilsættes oksekødet. Det krydres med oliven olie, paprika, salt og peber efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.
Kødet formes i 4 bøffer a 125 gr, der steges på grillen. De skal cirka have 20 min, ialt. (skal være godt brune).
Kort før bøfferne er færdige på grillen, flækkes burgerbollerne og ristes ligeledes på grillen (på begge sider).
Når bollerne er ristet, tages de af grillen og smøres med miracelwhip. Der lægges et enkelt iceberg salatblad på bollen, herefter lægges bøffen på salatbladet, der kommes en skive tomat ovenpå, de syltede hakkede agurker kommes på og der kommes sennep og ketchup på. Burgeren klappes sammen og den perfekte tyrkiske burger er lige til at spise.
Tips:
(tips, kan også laves som cheese burger)
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(5 stemmer)
Opskriften er vist 4952 gange, og udskrevet 56 gange.
Kommentarer
albaneren - 2009-11-24 14:29:37 har prøvet den smager udmærket som drik skal det være cola
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider