Kartoffelsoufflé + hvidkålssalat med ananas

Kartoffelsoufflé + hvidkålssalat med ananas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Olga

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 store kartofler (f.eks. bagekartoffelstørrelse)
30 g.Kærgården
 (brug 1 dl kogevand til mosen)
 ca. 1 dl. Mælk – prøv dig lidt frem
 lidtsalt
 peber
2 æg
3 spsk.reven ost
2 spsk.rasp
 
 Hvidkålssalat med ananas:
200 g.Hvidkål
2 ananasringe
0.5 dl.Rosiner
1 dl.Cremefraiche
2 tsk.Ananasjuice
1 tsk.Citronsaft
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne (husk at gemme ca. 1 dl.), tilsæt Kærgården, tilsæt kartoffelvandet,(mas først med en gaffel så bliver det lettere at piske mosen fin) pisk det til en mos med et piskeris, tilsæt dernæst mælk lidt efter lidt.
Del æggene og kom hviderne i en skål. Rør blommerne i kartoffelmosen, og smag til med salt og peber.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen.
Hæld soufflé-mosen i en ovnfast smurt skål og drys først rasp ovenpå og derefter ost. Bag souffléen i ovnen på 200 grader i ca. 35 min. Sluk for ovnen og lad den stå endnu i ca. 5 min. i eftervarmen
Hvidkålssalat med ananas
Snit hvidkålen papirtyndt (brug evt. foodprocessor).
Skær ananas i små stykker. Bland kål, ananas og rosiner.
Rør cremefraiche med ananassaft og citronsaft og hæld dressingen over salaten.
Tips: Halvdelen af hvidkålen kan erstattes med revne gulerødder.

Tips:

Opskriften "lyder" ikke af noget men er utrolig velsmagende - ikke særlig tung og igen til enhver pengepung. God fornøjelse!





karakterer:
Opskriften er vist 11729 gange,
og udskrevet 262 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu