Kartoffel karry fra Punjab - Sukhe Alu

Kartoffel karry fra Punjab - Sukhe Alu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Indien

IndienFryseegnet : kan fryses; men er bedst frisk

Indsendt af : Susanne H M

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kartofler(ikke for melede)
2 spsk.olie eller ghee
1 tsk.panch phora (se nedenfor)
1 mellemstort løg (125g) fint hakket
2-3 spsk.hakket frisk mynte eller koriander
1 tsk.gurkemeje
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.stødt chilli (kan udelades)
5-6 cl.(kogende) vand
1 tsk.garam masala
4 tsk.citron saft
 
 panch phora er en blanding af 5 aromatiske frø som bruges hele:
2 spsk.mørke sennepsfrø
2 spsk.spidskommen frø
2 spsk.Nigellafrø (jomfru i det grønne)
1 spsk.fennikel frø
1 spsk.bukkehorn frø
 Alt kommes i et lille glas og omrystes før brug. lyder måske lidt bøvlet men er lækker og kan holde sig rigtig længe.
 
Opskrift:
Skræl kartofler og skær i kvarte eller store tern
Varm olien i en (tykbundet) gryde med låg
Tilsæt panch phora
Når sennepsfrøene begynder at poppe tilsættes det hakkede løg. Der røres rundt til løget er blødt. Pas på det ikke brænder på.
Tilsæt de hakkede urter gurkemeje chilli og salt.
Tilsæt kartoflerne rør rundt og hæld vandet over.
Læg låg på gryden og skru helt ned for varmen i 20 minutter.
Ryst gryden af og til så det ikke sætter sig fast på bunden af gryden.
Drys garam masala og citronsaft over.
Kog videre under låg i 10 minutter eller til kartoflerne er møre.
Serveres med indisk brød eller ris og evt.en anden grønsags karryret.

Eventuelle levninger kan dagen efter laves til små dej-pakker (i butterdej eller fillo dej) gerne "strakt"/ blandet op med en håndfuld optøede ærter eller en lille rest kød + evt et par skefulde sovs. bages v 180-200 grader i ca 20 min eller til de er gyldne.

Tips:

Orker man ikke at lave eller købe panch phora er ½ sennep og ½ spidskommen en nødløsning





karakterer:
Opskriften er vist 7374 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu