Kartoffel karry fra Punjab - Sukhe Alu
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Indien Fryseegnet : kan fryses; men er bedst frisk Indsendt af : Susanne H M Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartofler og skær i kvarte eller store tern
Varm olien i en (tykbundet) gryde med låg Tilsæt panch phora Når sennepsfrøene begynder at poppe tilsættes det hakkede løg. Der røres rundt til løget er blødt. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt de hakkede urter gurkemeje chilli og salt. Tilsæt kartoflerne rør rundt og hæld vandet over. Læg låg på gryden og skru helt ned for varmen i 20 minutter. Ryst gryden af og til så det ikke sætter sig fast på bunden af gryden. Drys garam masala og citronsaft over. Kog videre under låg i 10 minutter eller til kartoflerne er møre. Serveres med indisk brød eller ris og evt.en anden grønsags karryret. Eventuelle levninger kan dagen efter laves til små dej-pakker (i butterdej eller fillo dej) gerne "strakt"/ blandet op med en håndfuld optøede ærter eller en lille rest kød + evt et par skefulde sovs. bages v 180-200 grader i ca 20 min eller til de er gyldne. Tips: Orker man ikke at lave eller købe panch phora er ½ sennep og ½ spidskommen en nødløsning |
|
Opskriften er vist 7374 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne