Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai)

Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Lene D.

Indsendt :


Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai), billede 4 Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai), billede 1 Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai), billede 2 Kylling i grøn karry (Gaeng kheow wan gai), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.kyllingfilet
500 g.kokosmælk/creme
2 spsk.grøn karrypasta
2 spsk.fiskesauce
2 spsk.sukker
400 g.bambusskud i skiver
10 søde basilikumblade (horapa)
2 kaffir limeblade
3 rød chili incl. kerner
 
Opskrift:
Kyllingfilet skæres i mundrette stykker. Bambusskud skæres i stave på ca. 5 cm. Basilikumblade skylles. Limeblade skylles og midterstrengen i bladet fjernes. Chilien skæres i strimler på langs.

Lidt olie varmes op i en gryde og karrypastaen tilsættes sammen med lidt af kokosmælken. Karrypastaen skal være opløst i kokosmælken. Tilsæt kylling og sauter indtil kødet har skiftet farve. Resten af mælken tilsættes sammen med limebladene. Tilsæt fiskesauce og sukker og det hele bringes i kog. Tilsæt bambusskud og lad det hele simre indtil kyllingen er mør. Tilsæt basilikum og chilien.

Tag retten af varmen og server med jasminris.

Tips:

STÆRKT!!!! De specielle ingredienser kan købes hos asiatiske supermarkeder/købmænd.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (30 stemmer)

Opskriften er vist 101036 gange,
og udskrevet 723 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Christina  -  2013-03-29 19:49:54
super opskrift. Kan evt putte gulerødder og fin skåret forårsløg, samt ananas i. Vi brugte ikke chilli, og brugte saften fra ananasdåsen istedet for sukker. Vi brugte også lidt mere kokosmælk.

Søren  -  2011-05-17 13:14:58
Det viser sig at man også sagtens kan bruge 'oyster sauce' hvis man ikke kan finde fiskesauce:) Super god opskrift!

Lene D.  -  2009-10-04 13:23:54
Oprindelsesland er Thailand og kilden er en thailandsk kok. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke er kommet med?