Pikeret vildsvinekølle (Bjørns)

Pikeret vildsvinekølle (Bjørns), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :     
Pikeret vildsvinekølle (Bjørns), billede 4 Pikeret vildsvinekølle (Bjørns), billede 1 Pikeret vildsvinekølle (Bjørns), billede 2 Pikeret vildsvinekølle (Bjørns), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.vildsvinekølle med ben
150 g.røget spæk
50 g.smør
10 enebær
 salt
 peber
5 dl.vand
1 bdt.Persille
 
 Sauce:
1 spsk.hvedemel
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.ribsgele
2 tsk.blåskimmel høng
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skanken skæres evt. af for at køllen kan være i gryden. Nu pikeres køllen ved at stikke dybe huller i kødet med en kniv hvori der stikkes spækstrimler.

Køllen brunes af i smør og krydres med enebær, salt og peber. Vand hældes ved og koges op, persille lægges ved og det hele småsimrer ca. 2 timer til kødet er mørt.

Fyld efter med vand, må ikke koge tør. Køllen tages op og holdes varm mens saucen tilberedes.

Sauce:
Mel drysses jævnt ud over væden i gryden, lad det opsuges af fedtet og pisk godt igennem. Tilsæt piskefløde, ribsgele og blåskimmel. Smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 29296 gange,
og udskrevet 531 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-26 10:32:42
Har prøvet halve ovnbagte kartofler og broccolitimbaler. Lækkert.

  -   2010-01-01 20:56:47
På billedet har vi serveret med ovnbagte kartofler, ristede champignon og broccolitimbaler.