Falafler med friske azukispirer

Falafler med friske azukispirer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Annett

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.Azukispirer
1 tsk.Koriander (eller en lille håndfuld frisk)
3 tsk.Spidskommen
6-10 Fedhvidløg
1 Bdt.bredbladet persille
1 spsk.Citronsaft
2-3 spsk.Hvedemel
 Sort peber
 
Opskrift:
Pil og hak hvidløg. Rens persillen. Kør alle ingredienser i en blender til dejen er fast og blød. Dejen bliver meget grøn.

Form små boller med en spiseske (evt. barneske) dyppet i den varme olie. Falaflerne må ikke være alt for store. Så når de ikke at blive gennemstegt, før overfladen branker.

Steg dem på panden i olie. Hvis de ikke hænger sammen, så kom lidt mere hvedemel i.

Det er praktisk at lave en stor portion falafel dej, når man alligevel er i gang med blenderen. De kan nemlig fryses og holde sig i op til 1 år. Men kom først dejen i fryseren, når den har trukket 4-6 timer.


Tips:

Tilbehør:
Små fine kartofler med pesto og rustik salat.

Rustik salat:
Romasalat skæres stort ud Tomater i store både 1 skalotteløg skæres i tynde strimler 1 frisk chili skæres i tynde strimler (kan undlades, hvis man ikke kan lide stærk mad)

Dressing:
1 tsk. honning
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
Salt

Tip:
Bland dressingen i salatskålen og lad en lille smule vand hænge ved salaten, så fordeler dressingen sig jævnt.





karakterer:
Opskriften er vist 5948 gange,
og udskrevet 91 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu