Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forlorne hjerper

Forlorne hjerper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Forlorne hjerper, billede 4 Forlorne hjerper, billede 1 Forlorne hjerper, billede 2 Forlorne hjerper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Oksesmåkød 14% fedt
500 gram Hjerte. okse. råt
200 gram Bacon hel
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
15 Enebær, hele
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Løget hakkes groft og steges i smør til de er klare, afkøles let.

Oksesmåkød, oksehjerte og bacon køres gennem kødhakkere.

Farsen røres med hvedemel, rasp, knust enebær, salt og peber. Tilsæt piskefløde til farsen har en passende konsistens. De bløde løg vendes i til sidst.

Formes til store aflange frikadeller/boller som omvikles med 1 skive bacon. Lægges i en bradepande eller ildfast fad. Brunes i ovnen ved 250 grader C. alm. Ovn ca. 15 minutter.

Sauce:
Smørret smeltes, melet røres i. Mælk og fløde tilsættes lidt af gangen under omrøring. Ribsgele, kulør, salt og peber tilsættes og sovsen koges godt igennem.

Saucen hældes over de brunede hjerper, og sættes i ovnen endnu 15 minutter ved 200 grader C. alm. Ovn.

Serveres med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13681 gange,
og udskrevet 119 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 23064 (5491 kcal)
KJ pr. Pers. 2883 (686 kcal)
Vægt ialt 2707 gram
Vægt pr. Pers. 338 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 852 KJ (202 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 3.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu