Frikadellehorn

Frikadellehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Agner Pedersen

Indsendt :      Red :
Frikadellehorn, billede 4 Frikadellehorn, billede 1 Frikadellehorn, billede 2 Frikadellehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
25 gram Gær, frisk
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fars:
750 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Dej:
Mælken lunes og gæren røres ud heri.
Smørret smuldres med fingrene i melet til det ligner revet ost.
Mælken med gæren, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes glat og smidig. Dejen hæver overdækket 1 time.

Fars:
Hak løgen fint. Rør ingredienserne grundig sammen til en god fars.
Farsen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir i lange pølser ca. samme tykkelse som almindelige pølser. De skæres nu i ca. 10 cm stykker og flyttes forsigtigt over på en varm pande med smør og steger et par minutter på hver side som frikadeller.

Dejen æltes let igennem og deles i 4 lige store stykker, der hver rulles ud til en cirkel og deles i 8 trekanter (der skal være 32 trekanter ialt).

På hver trekant ligges en farspølse og trekanten rulles sammen fra den brede ende og lægges med snippen nedad på en bageplade.

Hornene efterhæver 30 minutter, pensles med æg og bages 15-20 min i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 31404 gange,
og udskrevet 565 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20588 (4902 kcal)
KJ pr. stk. 643 (153 kcal)
Vægt ialt 2290 gram
Vægt pr. stk. 71 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 898 KJ (214 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 22.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-07 18:20:39
Min datter elsker dem og alle i klassen bliver misundelige, når de bliver varme og en herlig duft breder sig i klassen c",) Laver dem bestemt igen.

  -   2009-10-24 10:17:50
Meget bedre end pølsehorn. Et hit i madkassen.