Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frikadellehorn

Frikadellehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 stk.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Agner Pedersen

Indsendt :

Frikadellehorn, billede 4 Frikadellehorn, billede 1 Frikadellehorn, billede 2 Frikadellehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
25 g.Gær
3 dl.Sødmælk
100 g.Smør
1 tsk.Salt
1 tsk.Sukker
1 Æg
600 g.Hvedemel
 
 Fars:
750 g.kalv og flæsk
1 løg
2 spsk.hvedemel
2 æg
0.5 dl.mælk
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
 
 
 Stegning:
 smør
 
 Pensling:
1 æg
 


Opskrift:

Dej:
Mælken lunes og gæren røres ud heri.
Smørret smuldres med fingrene i melet til det ligner revet ost.
Mælken med gæren, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes glat og smidig. Dejen hæver overdækket 1 time.

Fars:
Hak løgen fint. Rør ingredienserne grundig sammen til en god fars.
Farsen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir i lange pølser ca. samme tykkelse som almindelige pølser. De skæres nu i ca. 10 cm stykker og flyttes forsigtigt over på en varm pande med smør og steger et par minutter på hver side som frikadeller.

Dejen æltes let igennem og deles i 4 lige store stykker, der hver rulles ud til en cirkel og deles i 8 trekanter (der skal være 32 trekanter ialt).

På hver trekant ligges en farspølse og trekanten rulles sammen fra den brede ende og lægges med snippen nedad på en bageplade.

Hornene efterhæver 30 minutter, pensles med æg og bages 15-20 min i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8278 gange,
og udskrevet 138 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kamilla   -  2010-03-07 18:20:39
Min datter elsker dem og alle i klassen bliver misundelige, når de bliver varme og en herlig duft breder sig i klassen c",) Laver dem bestemt igen.


  -  2009-10-24 10:17:50
Meget bedre end pølsehorn. Et hit i madkassen.