Tro tigerrejer

Tro tigerrejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :

Ingredienser:
32 tigerrejer
16 skiverparmaskinke
2 soltørrede tomater
2 mozzarella oste
 Olivenolie
 
2.5 dl.piskefløde
1 stor håndfuld basilikumblade
 
500 g.modne tomater
4 soltørrede tomater
1 fedhvidløg
3 kvisterosmarin
5 kvistetimian
0.5 dl.olivenolie
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Tomatsovs:
Skold og flå tomaterne. Steg forsigtigt timian og rosmarin i olien i ca. 5 minutter. Hak tomaterne og de soltørrede tomater groft, og hvidløget fint. Tag urterne op af olien og kasser dem. Tilsæt tomat, soltørret tomat og hvidløg, og lad det simre i mindst 1/2 time til sovsen bliver tyk og cremet.

Basilikumsflødeskum:
Tilsæt 3/4 af basilikumbladene til piskefløde, og pisk det stift med en stavblender. Hak de sidste blade groft og vend dem i skummet.

Tigerrejer:
Rejer pakkes ind i en skive parmaskinke sammen med et lille stykke soltørret tomat og et lille stykke mozzarella (hæftes evt. med en tandstikker). Steg rejerne i olivenolie i et par minutter.

Server med frisk pasta.


karakterer:
Opskriften er vist 8538 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ask  -  2012-12-26 12:07:15
<B>VIGTIGT!</B> Efter at jeg har lavet denne opskrift, har jeg lært en del om opdræt af tigerrejer, og er kommet frem til følgende: <B>Brug ikke opdrættede tigerrejer!</B> De er pumpet med antibiotika, pesticider og vækstfremmere. Dette er ikke blot usundt at spise, men har også katastrofale konsekvenser for miljøet. På verdensplan har vi mistet 50% (Thailand 80%) af vores mangroveskove på grund af rejeopdræt. Hvis du skal bruge store rejer, skal du sikre dig at de er fanget i havet, eller opdrættede økologisk. Alternativt kan der bruges store grønlandske rejer, jomfruhummer haler, kammuslinger, hummerstykker etc.

von carlsen og lotsen  -  2009-09-28 21:41:09
Og hvilken ret!!! Den lækre milde smag fra basilikumflødeskum, pasta og tomatsovs sammen med de den kraftige smag fra de sprøde tigerrejer går op i en højere enhed. Det er fantastisk lækkert! En ret det er nemt at være tro overfor :) Og så er det jo skønt at være "forsøgspersoner", når det minder om et gæstebud på Café Anglais, dengang Babette styrede.

Ask  -  2009-07-27 11:08:41
D. 02/08-2008 var jeg til bryllup hos et ungt og dejligt par i Jylland. Der blev holdt en fantastisk fest, hvor der selvfølgelig blev serveret pragtfuld mad. Netop glæden ved mad er noget jeg deler med det unge par, og de har flere gange været forsøgspersoner når jeg har prøvet nye retter af. En af de retter de har prøvet er en variation af ”forelskede tigerrejer”, som jeg så valgte at kalde ”Utro tigerrejer”. Retten faldt mildest talt i god jord, men som man også kan se i deres kommentar til opskriften er utro ikke et ord der hører hjemme i deres ordforråd. Derfor besluttede jeg at opfinde en ny ret til dem, og navnet.... tja, det gav jo sig selv! Nu glæder jeg mig til at de kommer til København igen, så jeg kan servere retten for dem. :o)