Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Asparges med butterdej og æggesauce

Asparges med butterdej og æggesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Asparges med butterdej og æggesauce, billede 4 Asparges med butterdej og æggesauce, billede 1 Asparges med butterdej og æggesauce, billede 2 Asparges med butterdej og æggesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
125 gram Butterdej
Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Sauce:
2 store Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   


Opskrift:

Aspargesene skrælles og koges i letsaltet vand i 3 min. De tages op og afkøles.

Butterdejen rulles ud og skæres i firkanter. Aspargesene lægges på halvdelen af dejen, og dejen pakkes sammen omkring stilkeenderne af aspargesene. Våd køkkenrulle lægges over hovederne, der stikker ud. Dejen pensles med sammenpisket æg, og "pakkerne" bages i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn til butterdejen er lysebrun.

Sauce:
Æggene koges i 4 min. og pilles, mens de er varme. De piskes godt sammen i en gryde og sættes over varmen sammen med fløden. Der piskes, til saucen virker skummende. Saucen smages til med salt, peber og fintskåret purløg.

Anretning:

Aspargespakkerne lægges på en varm tallerken, og saucen fordeles uden om.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (10 stemmer)

Opskriften er vist 64008 gange,
og udskrevet 1638 gange.


Energi:
KJ total 4563 (1086 kcal)
KJ pr. Pers. 1140 (271 kcal)
Vægt ialt 325 gram
Vægt pr. Pers. 81 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1404 KJ (334 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 26.9 gram
Kulhydrat 19.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lasse  -  2011-09-27 18:52:33
Evt. et godt stykke røget skinke rundt om aspargesne og så butterdej på. Det bliver også rigtig godt!


morten hagelund  -  2011-09-18 09:32:30
det smager godt


Trine  -  2009-01-13 10:37:23
Skal den våde køkkenrulle osm lægges over hovederne med i ovnen? Altså så det kun er dejen der bliver bagt?


Per  -  2008-04-25 19:40:45
I stedet for at pakke aspargsene ind og bage dem med i ovnen så kan man servere butterdejen seperart som butterdejssnitter (Fleuron), butterdejen pensles med æg og stikkes ud med udstikkerform, gerne halvmåner, bages i ovnen ved 225 grader C til de er lysebrune og dejen er hævet op. De kogte asparges anrettes på talerknen med saucen over og butterdejssnitter ved siden.


Per  -  2008-04-21 17:22:49
Bruges der hvide eller grønne asparges??