Bøfstroganoff med kartoffelmos

Bøfstroganoff med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Bøfstroganoff med kartoffelmos, billede 4 Bøfstroganoff med kartoffelmos, billede 1 Bøfstroganoff med kartoffelmos, billede 2 Bøfstroganoff med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Opskrift:
Kødet skæres i strimler på ca. 1x1 cm. Og 8 cm lange. Løget skæres i skiver fra top til rod. Smør smeltes i en gryde, kød og løg brunes heri.

Tilsæt tomatpure, paprika, salt og peber. Hæld vand på så det dækker. Bring gryden i kog og simrer retten til kødet er mørt, 1-1½ time.

Rør en melbolle af smør og mel Tilsæt piskefløde, smørbolle og champignon i skiver og kog retten godt igennem.

Serveres med kartoffelmos.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på bøf stroganoff

karakterer:
Opskriften er vist 93974 gange,
og udskrevet 1931 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9508 (2263 kcal)
KJ pr. Pers. 2377 (565 kcal)
Vægt ialt 1203 gram
Vægt pr. Pers. 300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 790 KJ (188 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anna  -  2014-01-22 15:33:38
Anden gang jeg bruger denne opskrift. Kødet er bedst i mindre stykker. Gerne brug mere fløde og flere svampe. Gulderødder er også godt til. Runder smagen af, hvis man putter knust chili i.

TB  -  2013-07-02 13:37:01
God opskrift. Skar kødet i firkanter ca. 2x2 cm. 1/2 time i trykkoger. Husk at tilsætte et par blade laurbær.