helleflynderen gøres pænt rent og skrabes godt på skindet.
så skæres der et par lommer i kødet på den brune side,fra rygbenet og udad
skær dem så store som det kan lade sig gøre uden at lave hul i lommen ved finnerne,og ved enderne,put noget salt ind i lommerne.
læg staniol dobbelt i bunden af en ildfast fad ,(til at løfte fisken i når den ene side er spist)
ellers kan man pille benene ud og fortsætte med at spise
2 løg skæres i skiver og bredes ud over staniolen
fisken lægges over
porrer forkoges,champingon ristes let på pande,og gulerødderne forkoges
grønsagerne fordeles i lommerne,sammen med de skiveskårede tomater
evt kan gulerødderne lægges rundt om fisken for at pynte og give noget farve til retten
der hældes en god sjat hvidvin ved
om fløden også hældes ved nu er op til den enkelte
retten dækkes med stanniol og kommes i en 180-190 grader C. alm. ovn i ca 25 min(indtil fisken slipper benene)
væden hældes fra fisken og sis,og bruges til at lave en opbagt sovs med
sammen med væden fra nogle asparges
brug evt aspargesene sammen med fisken
pyntes med persille til slut
og serveres med en god kartoffel
og en stk flute
velbekomme
Tips:
prøv evt med dild i fisken giver også en god smag
mængden af grønsagerne afhænger af fiskens str.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 14145 gange, og udskrevet 191 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider