Svensk pølseret

Svensk pølseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red:

Svensk pølseret, billede 4 Svensk pølseret, billede 1 Svensk pølseret, billede 2 Svensk pølseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
8 Wienerpølse (bayersk pølse) En wienerpølse vejer ca. 60 gram stykket.
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
Opskrift:
Kog og pil kartoflerne.

Skær kartoflerne i skiver og pølserne skæres i tykke skiver.
Pølserne brunes i fedtstoffet, tag dem op derefter. Kartoflerne brunes i det tiloversblevne fedtstof.
Pølserne kommes igen i, tilsæt groftreven løg, mælk, krydderier og tomatpure (evt. Ketchup) varm retten igennem under forsigtig omrøring.

Pynt med hakket persille.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Svensk pølseret

karakterer:
Opskriften er vist 148913 gange,
og udskrevet 3769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (93 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7923 (1886 kcal)
KJ pr. Pers. 1980 (471 kcal)
Vægt ialt 1160 gram
Vægt pr. Pers. 290 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 683 KJ (162 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 11.6 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2020-03-20 17:21:49
Hvis man bruger en sløv kniv trykker man mere en man skær, og når man trykker er der større chance for at kniven smutter og man skærer sig - derfor lær børn at SKÆRE med en kniv - og at passe på, ikke at trykke med en sløv kniv (eller måske endnu værre med en sløv eller slebet ske). Iøvrigt en fantastisk ret både til børn og voksne

ak  -  2017-06-30 16:59:30
prøv med en lille slat eddike

Spejderlederen  -  2011-05-15 14:15:10
Jeg synes hele debatten om børn og køkkenredskaber er helt ude i hampen! Knive, sakse, økser og andre blankvåben er en naturlig del af barnets såvel som den voksne koks arsenal i et køkken, og det er hovedløst at begrænse sine muligheder til såvel sløve som slebne skeer når man skal lægge et rent og regelmæssigt snit i pølsen. Jeg råder alle til at skære pølser med en opsleben dolk, der efter anvendelse stryges, pudses med knivolie, og bevares i sin skede i bæltet, til næste udfordring på udskæringsfronten.

Poul  -  2011-05-15 14:04:21
Jeg har selv mistet 1½ finger i en pølserets-ulykke involverende en sløv teske, så min anbefaling er helt sikkert: Hold børn langt væk fra denne ret!

dennis  -  2009-10-22 06:39:38
det der er ikke svensk pølseret, der mangler det vigtigeste faulokorv og bostongurka.. man laver ikk svnesk pølseret uden faulokorv, røde pølser ka ødelægge alt mad

Kranen  -  2009-06-20 13:43:38
Hej Det er ikke med karry, men paprika der skal i. Det smager slet ikke godt med karry.

Svensk Køkkenchef  -  2009-05-20 12:18:26
Det her er ikke engang tæt på en Svensk pølseret. I Sverige heder det "Korv Stroganoff". Der er slet ikke kartoffler i. Den pølse vi bruger heder "falukorv", den kan man ikke få fat på i danmark =(. Ta til sverige hvis i vil spis en riktigt Korv stroganoff. Ingredienser er: Falukorv, løg, chilisauce/tomatpuré, mælk/fløde. salt, peber og persille.

En god mor  -  2009-03-24 15:28:15
Jeg skærer faktisk det meste med en sløv ske. Og klipper min mad i stykker hvis jeg kan komme til det.

charlotte  -  2008-10-03 10:05:12
En ske til at skære med,det var forhåbenligt en joke???

Gjoeltrold  -  2008-02-09 17:53:17
Helt ærlig, man giver IKKE børn sløve knive, skeer eller sakse til at skære/klippe i pølser med. Min dreng på næsten 3 år, kan sagtens skære salat, agurk osv. med en meget skarp global-kniv. Han ved at man ALDRIG sætter fingrene under kniven og hvis man gør, så skærer man sig og skal have plaster på.............

christian rosenquist  -  2007-05-26 10:20:25
Svensk Pølseret er lige så lidt svensk som HC Andersen.

Mig  -  2007-03-12 15:04:36
altså til at klippe pølser med xD

Mig  -  2007-03-12 15:03:57
Hvad er det dog for noget med sløve knive og skeer til at skære med? hmm.. Men det er måske en god idé med en saks til at klippe :D

Ulrik  -  2007-02-22 14:10:06
Prøv med skummetmælk og kaffefløde.... det binder godt.

mad elskeren  -  0000-00-00 00:00:00
uhhhmmmm det er lækkert

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
I øvrigt en glimrende opskrift :)

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor gamle er de børn?!! Børn skal lære at begå sig i et køkken. En ske at skære med, jeg har da aldrig hørt mage! De skal lære at knive er farlige, men vigtige redskaber, og så at omgås dem ordentligt!

Karsten  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på med at give børn farlige køkkenredskaber. Jeg giver dem hellere en ske til at skære pølserne i skiver!

Køkkenskriveren  -  0000-00-00 00:00:00
Giov hellere børnene en saks til at klippe pølserne i skiver med.

  -  0000-00-00 00:00:00
lidt hakketpurløg skader ikke

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt og er nemt og hurtigt lavet

skrubben  -  0000-00-00 00:00:00
Giv aldrig børn en sløv kniv, den skærer de sig nemmere på, end hvis den er skarp !!

Lisa  -  0000-00-00 00:00:00
Tilføj lidt paprika ok sørg for der er lidt fedt i mælken.. ellers klumper sovsen.

mia  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig dejlig børnemad. Jeg tror alle børn vil elske den og de kan sagtens vær med til at lave den. F.eks skære pølser ud med en sløv kniv

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
En god ret man aldrig bliver træt af

Dr. Koch  -  0000-00-00 00:00:00
Der mangler lige en smule timian, for at sætte prikken over i'et. Det vil jeg anbefale alle - altså at tilsætte en tsk. timian... det giver lige præcist det sidste