Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skindstegt multe med persillesovs

Skindstegt multe med persillesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Skindstegt multe med persillesovs, billede 4 Skindstegt multe med persillesovs, billede 1 Skindstegt multe med persillesovs, billede 2 Skindstegt multe med persillesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Multefilet med skind Multen er egentlig en varmtvandsfisk og er derfor overvejende tilgængelig om sommeren.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Persillesovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Multen fileteres og skællene skrabes af (få fiskehandleren til det), indvendigt renses den for hinder og benene i ryggen fjernes med en fisketang. Multen skæres i portionsstykker og skindet ridses, evt. på kryds.

Steges i smør og olie på skindsiden til den er mør (løft den fra panden ind i mellem så skindet ikke brænder helt fast) og vendes kun lige kort tid på den anden side. Krydres med salt og peber.

Persillesovs:
Persillen skylles og hakkes.

Smørret smeltes, mel tilsættes og smør og mel røres sammen. Mælk tilsættes lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Den hakkede persille tilsættes og røres i saucen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 30155 gange,
og udskrevet 292 gange.


Energi:
KJ total 10827 (2577 kcal)
KJ pr. Pers. 2706 (644 kcal)
Vægt ialt 2496 gram
Vægt pr. Pers. 624 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 433 KJ (103 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ole  -  2009-10-18 14:47:12
Multen er en fantastisk spisefisk. Jeg fanger den selv, og kan kun give topkarakter. Men prøv også de andre opskrifter med multe. Du bliver ikke skuffet.