Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kalkun - Skovfogedens

Kalkun - Skovfogedens, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mosegaard Skovbrug

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.Kalkunbryst
200 g.champignon - helst markchampignon(brune)
1-2 løg (gerne rødløg)
500 g.nye kartofler ( små )
1 blegselleri
2-4 fedhvidløg
5 dl.fløde
1 pastinak
1 bdt.persille
1 bdt.purløg
1 bdt.løvstikke
 lidtsar
 Salt
 peber
 
Opskrift:
KØD - Kalkunbrystet rinses for sener og skæres / flækkes således det kan flades ud til 'en' skive -
Champignon - blegselleri og løg skæres i meget små tern og ristes på pande i lidt olie- grøntsagerne smages til med salt og peber.
Blandingen lægges på det udskårne kalkunbryst hvorefter kalkunbrystet rulles sammem og lukkes med enten kødnåle eller snørres med kødtråd. Steges ved ca. 160 gr. i ca. 2 timer - Når kødet er brunet tildækkes det med folie så det ikke bliver tørt

KARTOFLER - Kartoflerne (små) koges i 5 - 10 min.
Kortoflerne dampes tørre og vendes her efter i smeltet smør med hakket persille. Kartoflerne ristes her efter på pande i rigeligt smør

SAUCE - Blegselleri - Løg - Pastinak skæres i små tern og ristes i gryde med lidt god olie.
Når grøntsagerne er ' klare' tilsættes piskefløde, hakket purlig samt hvidløg ( evt. presset eller i tynde skiver )
Saucen koges ind til passende konsistens og smages til med salt og peber




Tips:

Serveres evt. med ristede appelsinskiver ristet i honning og hakkede hasselnøder


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8344 gange,
og udskrevet 109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mundilfare  -  2009-10-20 07:10:18
Rigtigt lækkert! - Jeg supplerede med 3 fed finthakkede hvidløg og det gav lige et ekstra pift!