Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kinafars Livret

Kinafars Livret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Annemarie

Indsendt :



Ingredienser:
 Løse ris:
2 koplange ris
3 kopvand
0.5 tsk.salt
 
 Risblandingen:
10 skivertynd bacon
1 ds.bønnespirer
1 lille pakke med frosne ærter og majs
1 gulerod
0.5 koprosiner
2 spsk.olie
2 spsk.kinesisk soys
1 tsk.karry
 salt til tilsmagning
 
Opskrift:
Først koger du risene:

hæld vand og salt i en gryde, lad det koge op ved stærk varme. Hæld risene i.

Når det koger igen, sætter du låg på gryden og skruer ned på svag varme. Lad det småkoge i 12 minutter.

Tag så risene væk fra varmen og lad dem stå i 12 minutter til (lad være med at løfte låget, før risene er helt færdige. Dampen må ikke slippe ud)

Mens risene koger, kan du lave risblandingen.

Sådan laver du risblandingen:

Sæt en stor gryde over middel varme. Kom olie i gryden.

Klip baconen i terninger og kom dem ned til olien. Lad det stege 5 minutter.

Riv guleroden på et råkostjern (brug den grove side). Åbn dåsen med bønnespirer og hæld vandet fra. Kom bønnespirer, guleroden, ærte-majs-blandingen og rosinerne samt salt, karry og soya i gryden. Varm det igennem i ca. 5 minutter.

Sådan serverer du Kinafars Livret:

Kom den færdige ris ned til det andet og bland det hele forsigtigt

Tips:

Opskrift fra Skolekøkkenet på min gamle folkeskole. Let at tilberede for lidt større børn og desuden en ret de fleste børn (og voksne!)kan lide!!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 10185 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

E. Hansen.  -  2019-10-29 12:00:12
Retten varierer, fra sted til sted, opskrift til opskrift. Den udgave jeg kender, består af ris, bacon, rosiner og karry, salt.

Anne  -  2016-05-04 19:19:35
Rigtig velsmagende ret, som bringer minderne frem fra 'Hjemkundskab' i skolen :-) Herhjemme får vi ristet kokos og peanuts som tilbehør. Retten kan godt blive lidt tør. Dette undgås ved at hælde lidt vand ved de sidste 5 min. af tilberedningstiden.