|
| | Kødsauce: Kødsauce: | 600 | g. | oksekød600 g. oksekød | 2 | | gulerødder2 gulerødder | 2 | | løg2 løg | 3 | fed | hvidløg3 fed hvidløg | 3 | | små dåser tomatpuré3 små dåser tomatpuré | 5 | dl. | okseboullion5 dl. okseboullion | | | Oregano Oregano | 2.5 | dl. | Madladvningsfløde2.5 dl. Madladvningsfløde | | | Ketchup Ketchup | 1.5 | dl. | rødvin (eller efter smag)1.5 dl. rødvin (eller efter smag) | | | | | | Bechamel: Bechamel: | | | Mælk Mælk | | | hvedemel hvedemel | | | Smør Smør | | | Salt Salt | | | Muskatnød Muskatnød | | | revet Mozzeralla revet Mozzeralla | | | | | | Andet: Andet: | | | Lasagne plader Lasagne plader | | | revet mozzerella revet mozzerella | | | |
| |
Start med at ribe gulerødderne, og skær løgene i små tern. Derefter steg kødet til det er helt brunt, og tilsæt gulerødderne og løgene, og pres hvidløget i. Rør i det et par minutter, og tilsæt tomatpuré og boullionvand. Start eventuelt med 2 dåser tomatpuré, så du selv kan smage den til med tomatsmag til sidst.
Tilsæt rødvinen, og lad det koge ved svag varme i 5 minutter. Lad det derefter stå ca 3 timer.
Efter 3 timer, så begyndt at varme kødsaucen op igen, og tilsæt madlavningsfløde. Smag til min oregano, tomatpuré, salt og peber. eventuelt ketchup, da der er sukker i ketchup, og det fremhæver tomatsmagen i saucen :)
Ovnen skal atå på almindelig ovn på 150 grader.
Bechamelsauce:
Smelt noget smør i en gryde, og bland noget mel i. tilsæt mælk, indtil saucen har en passende konsistens. Put en lille håndfuld revet mozzeralla i, og smag til med salt og muskat nød.
Når begge sauce er klar, så start med at lægge et lille bundlag. Kom skiftevis lasagne plader og kødsauce i fadet.Ved sidste lag kødsauce, hæld bechamelsauce ovenpå.
Kom lasagnen ind i ovnen og lad den stå de første 30 minutter. Derefter tag den ud, og drys revet mozzeralla hen over. Kom lasagnen ind i ovnen igen og lad den stå yderligere 30 minutter. Midt i ovnen.
Velbekomme :)
Tips:
Mange gange når man laver en lasagne i ovnen på 200 grader i en halv time, så bliver pladerne lidt "seje". ved at skrue ned på 150 grader i en time, bliver den mere bagt, og mere blød og lækker. :)
|